Екс-"укропівка" та високопосадовець часів Ющенка: кому на Франківщині довірився Ляшко

Фото: Екс-"укропівка" та високопосадовець часів Ющенка: кому на Франківщині довірився Ляшко

"Радикал" Олег Ляшко не влаштовував публічних зустрічей з прикарпатськими виборцями під час президентської кампанії, однак активно веде агітацію через своїх однопартійців, зокрема й довірених осіб, яких на Франківщині знайшов у всіх семи виборчих округах. У команді довірених Ляшка – колишня "укропівка", екс-працівниця прес-служби партії "Воля" та високопосадовець часів Віктора Ющенка.

Довірені особи, згідно із законом, ведуть агітацію та сприяють кандидату на посаду Президента України у виборчому процесі, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об'єднаннями громадян, виборцями. Про це йдеться в статті 67 закону "Про вибори Президента України".

На окрузі з центром в Івано-Франківську (№83) довіреною особою Олега Ляшка стала колишня "укропівка", адвокатка Уляна Василик.

2015 року на виборах до Івано-Франківської міської ради вона намагалася стати депутаткою під стягами політичної партії "УКРОП" і навіть була її членкинею. Як розповідала в інтерв'ю місцевому виданню "Фіртка", із цією командою вона планувала здійснити справжні зміни в житті міста. У той час матір Уляни Василик, відома франківська журналістка й колишня генеральна директорка обласного телебачення "Галичина", Ольга Бабій балотувалася до облради від пропрезидентської партії "Солідарність".

Фото: "Фіртка"

Рух ЧЕСНО намагався дізнатися в Уляни Василик, чому її дороги з "УКРОПом" розійшлися та коли симпатії повернулись у бік "радикалів", однак спершу вона не мала часу на спілкування, а згодом узагалі не відповідала на наші дзвінки.

До речі, чоловік Уляни Роман Василик на цих президентських перегонах є довіреною особою Руслана Ригованова на окрузі №89. Рух ЧЕСНО виявив, що серед довірених осіб саме цього кандидата в Президенти багато симпатиків і навіть однопартійців Ляшка. Довірена особа Ригованова в Горішніх Плавнях Олеся Білецька підтвердила Руху ЧЕСНО, що переказала партії Ляшка близько 100 тисяч гривень, попри те, що є довіреною особою іншого кандидата.

Рух ЧЕСНО також визначив технічних кандидатів Юлії Тимошенко – їх аж 9, Петра Порошенка – 6 та Володимира Зеленського – 2.

У найвіддаленішому гірському окрузі (№89) довіреною особою Олега Ляшка стала діловод його "Радикальної партії" Тетяна Трачук.

"Негаразди з погодою не зупинили ЛЯШКОБУС відвідати нашу чудову Косівщину", – підписала фото у Facebook Трачук.

У пошуках Тетяни Трачук журналісти Руху ЧЕСНО зателефонували до голови Косівського районного осередку партії Ляшка Дмитра Копчука, проте той сприйняв наш дзвінок з гумором. На запитання, як Ляшко обирав довірену особу на Косівщині, відповів:

"Ви такі запитання ставите на кшталт, якби я у вас запитав, з ким ви сьогодні спали. Це я її взяв до себе, я з вулиці людей не беру. І з якої радості вас це має цікавити?"

Фото з Facebook-сторінки Олега Ляшка

На Калущині (округ №85) довіреною особою Ляшка став юрист Іван Федів. На сайті ЦВК зазначено, що він працює в Івано-Франківській територіальній організації виконавчого комітету політичної ради "Радикальної партії", а також має власну юридичну практику.

Телефоном Федів пояснив, що співпрацює з територіальним осередком "РПЛ" в полі правової допомоги, а також є членом партії. Він розповів, що завдяки спільній роботі цього року вдалося через суд знизити для калушан комунальні тарифи, які затвердив виконавчий комітет Калуської міської ради. У минулому Іван Федів працював слідчим у правоохоронних органах.

Депутатка Тисменицької міської ради від "Радикальної партії Олега Ляшка" Ганна Вальчишин стала довіреною особою кандидата у приміському окрузі (№84). Вона єдина представниця "радикалів" у цій міськраді та членкиня партії Ляшка.

"Він мені імпонує, адже я теж радикальна, як він. У міській раді я одна, але до мене дослуховуються, бо даю нормальні рекомендації і пропозиції. Ляшко мені подобається як керівник, як лідер", – пояснила свою позицію підтримувати кандидата Ляшка його довірена особа.

Фото з Facebook-сторінки Олега Ляшка

Працівник Надвірнянського райавтодору Віталій Трачук став довіреною особою Ляшка в окрузі з центром у м. Надвірна (№87). Він є головою Громадської ради при Надвірнянській районній адміністрації. 2016 року громрада на чолі з Трачуком домоглася звільнення за власним бажанням новопризначеного директора Надвірнянського райавтодору Любомира Григораша – колишнього кримінального авторитета на прізвисько Пупець.

Віталій Трачук (з текою). Фото з Facebook-сторінки Віталія Трачука

Рух ЧЕСНО поцікавився у Трачука, чому він вирішив стати довіреною особою саме Олега Ляшка, проте на наше повідомлення у Facebook він не відповів.

Пенсіонер Василь-Володимир Іванович Комар став довіреною особою Ляшка на Долинщині, Рожнятівщині, у Болехові та частині Богородчанського району (округ №86). Це вже не перший його досвід у цьому статусі. 2004 року він був довіреною особою кандидата в Президенти Віктора Ющенка. 2005-го вже Президент Ющенко призначив його головою Рожнятівської РДА, а за три роки підписав розпорядження про його звільнення.

2015 року Комар балотувався до Рожнятівської районної ради від "Радикальної партії Олега Ляшка", однак мандата не здобув.

На Коломийщині (округ №88) довіреною особою Ляшка стала працівниця територіальної організації "Радикальної партії" Тетяна Кривченко.

Тетяна Кривченко (праворуч). Фото з її Facebook-сторінки

На місцевих виборах 2015 року Кривченко працювала у прес-службі політичної партії "Воля" Юрія Дерев'янка, була з партією й у часи її об'єднання з "Рухом нових сил". Про це свідчать світлини Тетяни у Facebook.

Фото з Facebook-сторінки Тетяни Кривченко

Наразі в її профілі у Facebook є безліч фото з агітацією за Ляшка.

Рух ЧЕСНО також проаналізував довірених осіб на Франківщині Володимира Зеленського та Петра Порошенка.

Читайте свіжий дайджест із Прикарпаття за результатами агітаційних візитів кандидатів у Президенти.

Нагадаємо, що Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]