"Якось задумався і чисто автоматично натиснув на (чужу) кнопку" – із пояснень кнопкодавів

Сергій Андрушко спитав у народних депутатів пояснення їхнього кнопкодавства та нагадав усім про обіцянки теперішньої влади, яка ще недавно була опозицією.

В Раді знову тиснуть чужі кнопки. Причому, роблять це як колишні опозиціонери, які зараз у новій більшості, так і колишні регіонали, які перетікли у нову більшість.

Чому пальці екс-регіоналів Віталія Хомутинника, Михайла Мироненка, Віталія Барвіненка, опинились на чужих кнопках – зрозуміло з цього відео.

На кнопкодавсті журналісти впіймали Марію Матіос, депутатку від "Удару" і письменницю.

Нагадаю, рік тому фракція "Удар" 18 днів блокувала роботу парламенту через випадки кнопкодавства тепер уже колишньої більшості. 18 днів!

Для тих, хто хоче згадати як це було, прочитайте тут

А Віталій Кличко без зупинки запевняв громадськість, як це може народний депутат порушувати Конституцію і голосувати за інших. Ось його позиція: "Всі розуміють – ті вимоги, які ми пропонуємо – вони чесні, прозорі і логічні. Ці вимоги підтримують всі. Кожен особисто приходить на роботу, особисто віддає свій голос. Це проста елементарна вимога. Ми будемо до кінця відстоювати свою позицію. Натисніть на кнопку автомобіля – це сигнал, що кожному з вас набридло кнопкодавство".

Що ж змінилося з того часу?

Марія Матіос пояснила свій вчинок (попри те, що втратила голос) так:

- А от так і сталося. Він (депутат) не встиг добігти. І показав проголосувати від себе. Це 226 голосів

- це ж порушення Конституції (журналіст)

- так. Порушення. Він був у 2-х метрах від мене і показав.

 Марія Матіос обіцяє більше не голосувати за інших.

Вдалося отримати коментар і від депутата "Батьківщини" Андрія Павловського.

Він проголосував за тепер уже екс-депутата Сергія Саса, якого обрали суддею Конституційного суду України.

Андрій Павловський, мабуть, чекав, що до нього підійдуть з таким запитанням. Пояснює, що сталася помилка: "Так і знав. Спіймав. Сталося так, що я сидів на місці Сергія Саса, якось задумався і чисто автоматично натиснув на кнопку Сергія Саса, забувши, що я не на своєму місці".

Голосувати кожен за себе – це навіть не завищені вимоги Євромайдану – це пряма норма Конституції. Просто дотримання цієї норми – щонайменше, що очікують від парламентарів.

Сергій Андрушко, рух "Чесно"

"Українська правда"


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]