Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Оверко Ігор

Оверко Ігор Іванович

Рік народження: 1980

Характеристики політика

  • Гречкосійство

Опис політика

У 2019 році суд наклав арешт на ділянки в Ірпені, де будується ЖК “Синергія Сіті” Оверка. Провадження відкрито за статтею зловживання владою або службовим становищем, щодо Ірпінської міської ради. За даними слідства, 5 із 6 ділянок, на яких проводиться будівництво, відносяться до заплавних меліорованих земель загальнодержавної осушувально-зволожувальної системи річки Ірпінь, і потрапляють до захисних смуг відведення каналів.

Оверко є одним з засновників та керівником будівельної компанії ТОВ “Будівельна група “Синергія”. Остання неодноразово була помічена в обмані під час будівництв.

Депутат-забудовник фінансував парламентську кампанію Карплюка, який балотувався у 2019 році по 95 округу як самовисуванець. На кампанію фігуранта антикорупціних розслідувань Оверко віддав 1,5 млн грн. 

У 2019 році депутат продав 83 квартири і не вніс відомості в декларацію. Сума, яку приховав депутат перевищила 15 мл грн. Політик потрапив до топ-10 порушників антикорупційного законодавства і НАЗК подало на Оверка до суду. 

У 2018 році Оверка було помічено на гречкосійстві. Він кидав дітям новорічні подарунки зі своїм зображенням, щоб вони ловили ці пакунки на льоту.

Оверко разом з екс-мером Ірпеня Володимиром Карплюком та його колишнім заступником екс-регіоналом Дмитром Христюком обіцяв громаді ще 2016 року, що буде побудована школа, якої станом на 2020 рік немає. Громада зібрала підписи під петицією і просить таки побудувати школу і садок.

У 2016 році депутат задекларував 586 квартир, що стало рекордом для історії України.

На місцевих виборах 2015 року був обраний депутатом Ірпінської міської ради від партії “Нові обличчя”.

Працював в Ірпінській виборчій комісії від Народної партії на парламентських виборах 2014 року. За рік до цього він позиціонував себе як прихильник  партії “Нові обличчя”.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу