ЧЕСНО переглянув попередню оцінку Олега Тягнибока як фігуранта антикорупційних розслідувань

З огляду на рішення суду, у якому визнано, що не існує доказів отримання Олегом Тягнибоком безпосередньої фінансової вигоди від розповсюдження лікарського засобу «Україн», рух ЧЕСНО переглядає свою оцінку кандидата та не вважає його фігурантом журналістських антикорупційних розслідувань.

Натомість інші факти, викладені у відповідному матеріалі газети «Експрес», підтверджуються інформацією з альтернативних джерел. Так, дані Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців свідчать про те, що родина Олега Тягнибока, зокрема його мати, Богдана Тягнибок та брат, Андрій Тягнибок, мають бізнесові стосунки із австрійцем українського походження Василем Новицьким - вони спільно володіють мережею «Аптека матері і дитини». Використовуючи свій публічний образ, Олег Тягнибок пропагував ліки «Україн» сумнівної якості, винайдені Новицьким у 1978 р: на офіційному сайті ВО «Свобода» досі розміщено публікацію про те, як очільник партії сприяє постачанню «Україну» пацієнтам в Україні. Натомість у 2012 р. австрійська поліція справді заарештувала Новицького за звинуваченням у шахрайстві саме через поширення «Україну».

Із огляду на рішення Франківського районного суду м. Львова від 06 червня 2014 року суду (http://reyestr.court.gov.ua/Review/39408123), у якому визнано, що не існує доказів отримання Олегом Тягнибоком безпосередньої фінансової вигоди від розповсюдження лікарського засобу «Україн», а також визнано недостовірними відомості, що  Тягнибок рекламує вищевказаний препарат («ОСОБА_1 далі рекламує доктора ОСОБА_2 та його препарат…»), Рух ЧЕСНО спростовує інформацію, про те, що Олег Тягнибок «Пов'язаний із людиною, що розповсюджувала ліки сумнівної якості, рекламував їх», однак залишає право вказати у біографії політичного діяча інформацію стосовно зв’язку родичів Олега Тягнибока з Василем Новицьким.

Нагадаємо, раніше рух ЧЕСНО включив Олега Тягнибока до переліку небезпечних кандидатів, як фігуранта антикорупційних розслідувань, спираючись, серед іншого, на інформацію, подану у статті газети «Експрес» під назвою "Гроші Тягнибока – 4".


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]