В Раді знову голосує картка відсутнього депутата

Фото: В Раді знову голосує картка відсутнього депутата

Картка народного депутата від “Радикальної партії Олега Ляшка” Артема Вітка, який сидить у секторі БПП, голосувала на пленарному засіданні у четвер, 22 листопада, хоча його самого не було в сесійній залі. Через це фракція РПЛ вимагає від спікера парламенту заблокувати його картку.

Згідно з електронною реєстрацією, Артем Вітко зареєструвався на ранкове засідання, однак у письмовій реєстрації на стійці у кулуарах Верховної Ради його підпис відсутній.

Станом на 15:00 за даними ВРУ відбулося 93 голосування, нардеп Вітко взяв участь у 12 голосуваннях.

За даними голосування, картка Артема Вітка 12 разів голосувала “за” у проміжку 10:28-11:20. В цей час парламент розглядав внесення змін до закону "Про Державний бюджет України на 2018 рік" та відновлення діяльності Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз".

В коментарі ЧЕСНО лідер Радикальної партії Олег Ляшко так пояснює голосування картки Артема Вітка:

Три роки тому його (Артема Вітка, - прим. ЧЕСНО) купили, взяли на кримінальній справі - десь він контрабандою провозив бурштин… Його на цьому взяли, фактично, защемили яйця і він зробив заяву про вихід з фракції (РПЛ - прим. ЧЕСНО). Ми провели з’їзд, позбавили його мандату, подали до ЦВК документи, щоб зайшов у Раду інший депутат. Але по команді Порошенка, ЦВК рішення заблокувало, Вітко формально наче перебуває у фракції, бо потім він зрозумів, що втратив мандат і не виходив з фракції, а реально сидить у секторі БПП і як “штопаний гандон” щоразу ним користуються тоді, коли ним треба закрити дірки чи підтерти задницю комусь із влади”.

Керівник Секретаріату БПП "Солідарність" Максим Саврасов, який сидить поруч з Артемом Вітком каже, що нардепа в парламенті не бачив. Але, зауважує, що він міг голосувати з іншого місця. Щодо блокування президії радикалами з цього приводу, то за словами Максима Саврасова, таким чином “ляшківці” відволікали увагу, а в цей час голосували картки відсутніх колег - Юрія Шухевича і Оксани Корчинської.

Заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко каже, що взагалі не знає, як виглядає нардеп Вітко.

В свою чергу, заступник голови Радикальної фракції Андрія Лозового переконаний, що в БПП “з’їжджають” з чіткої відповіді, щоб уникнути відповідальності:

18 вересня 2015 року Вітко заявив про вихід з фракції РПЛ, ми в той же день провели з’їзд і проголосували за відкликання його з депутатства. Шо робе влада - вона проявляє подвійні стандарти. Депутатів, які вийшли з БПП - Єгора Фірсова, Миколу Томенка - позбавили мандатів, а Вітка ні, тому що він служить владі. Оскільки у них (коаліції, - прим. ЧЕСНО) голосів нема, вони користаються послугами політичних повій. Сьогодні Вітка в залі нема, всі знають, що це людина хвора на безпросвєтний алкоголізм, тому, очевидно, він десь в запої, чи не похмелився, чи відлежується. Його нема, а картка в секторі БПП голосує”, - каже в коментарі ЧЕСНО Андрій Лозовий, якого разом з іншими радикалами два дні тому піймали на подібному голосуванні.

Нагадаємо, що Громадський рух ЧЕСНО зафіксував голосування трьох нардепів Дмитра Лінька, Андрія Лозового та Ігоря Мосійчука, а також їхнього колеги з “Народного фронту” Євгена Дейдея (влітку 2018 року став членом РПЛ, не залишаючи лав фракції НФ, хоча вони перебували в Одеській області.

Громадський рух ЧЕСНО наголошує, що відсутність народних депутатів на засіданнях Верховної Ради призводить до порушення процедури особистого голосування.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]