Список кандидатів у Президенти скоротився ще на три прізвища

Фото: Список кандидатів у Президенти скоротився ще на три прізвища

Ще три кандидати на посаду Президента України зняли свої кандидатури з виборчих перегонів наприкінці дозволеного для цього терміну. Дмитро Добродомов вирішив підтримати Анатолія Гриценка, Євгеній Мураєв Олександра Вілкула, а Сергій Кривонос Петра Порошенка. Таким чином, на посаду Президента претендують 39 осіб.

Дмитро Добродомов

Сьогодні, 7 березня, позафракційний нардеп-мажоритарник, голова партії "Народний контроль", фігурант антикорупційних розслідувань Дмитро Добродомов оголосив про припинення участі в президентській кампанії. Свою кандидатуру він зняв на користь лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка.

"Згідно з даними всіх соцопитувань, у другому турі Анатолій Гриценко виграє у всіх президентські перегони. Я вважаю, що ми маємо зараз сконцентрувати всі сили для того, щоб привести до головної посади в країні проукраїнського кандидата, людину, яка здатна на зміни. А ми всебічно йому в цьому допоможемо", – заявив Добродомов.

Він також певен, що лідер "Громадянської позиції" вийде у другий тур.

Минулого року Добродомов і Гриценко вже намагалися налагодити співпрацю напередодні виборів. У травні 2018-го лідери "Громадянської позиції" та "Народного контролю" заявили про створення спільної політичної платформи "Народна довіра" та про намір висунути єдиного кандидата в Президенти. Однак цей союз проіснував недовго: у жовтні Добродомов розповів Руху ЧЕСНО, що платформа "не відбулася", зокрема, через президентські амбіції Гриценка.

Читайте також: "Народний контроль" Добродомова: партія під прикриттям

Євгеній Мураєв

Цього ж дня позафракційний нардеп-мажоритарник, прогульник і фігурант антикорупційних розслідувань Євгеній Мураєв оголосив про зняття своєї кандидатури з виборів на користь заступника голови парламентської фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула.

"Мы на сегодняшний день готовы объединить свои усилия, людей, штабы, ресурсы для того, чтобы противостоять этой власти. Я снимаю свою кандидатуру с выборов Президента Украины в пользу Александра Вилкула", – заявив Мураєв на спільному з Вілкулом брифінгу 7 березня.

Також він анонсував об'єднання найближчим часом опозиційних політсил, імовірно, маючи на увазі партії "Опоблок" і "Наші".

Сергій Кривонос

А от на користь чинного Президента Петра Порошенка свою кандидатуру з виборів зняв перший заступник командувача Сил спецоперацій ЗСУ Сергій Кривонос. У своїй заяві він зазначив, що головним мотивом його балотування була незгода "з тією системою та ситуацією, що сьогодні склалася в секторі безпеки й оборони України".

"Поки йде війна й вірогідність відкритої агресії зі сторони нашого головного ворога – Російської Федерації є занадто великою, мені прийшлося прийняти зважене та дуже непросте для себе рішення щодо зняття своєї кандидатури з подальшої гонки за пост Президента… Вважаю сьогодні в тих умовах, у яких знаходиться держава, недоцільною зміну Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України", – наголосив Кривонос.

Раніше виборчі перегони залишили лідер "Самопомочі" Андрій Садовий та кандидат від партії "Сила людей" Дмитро Гнап. Свої кандидатури вони зняли на користь Анатолія Гриценка. Наразі ЦВК скасувала реєстрацію лише Садового та Кривоноса.

Нагадаємо, Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]