Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Багров Микола Васильович
Фото: Багров Микола

Багров Микола Васильович

Роки життя: 1937 — 2015

Опис політика

Голова ВР Криму (1991–1994), депутат ВР України (1990–94) та ВР АР Крим. 

У 2015 році Микола Багров помер

У 2014 році Багров підтримав анексію Криму, обійняв посаду президента Кримського федерального університету. Він був присутній на підписанні договору “про взаємодію” між КФУ і Російським інститутом стратегічних досліджень. Під час виступу на церемонії Багров подякував Володимиру Путіну за анексію Криму. Він зазначив: "ще за часів мого перебування на посаді першого керівника Верховної Ради Автономної Республіки Крим, і вже тоді бачив в Україні ознаки нацизму, які зараз переростають у відвертий фашизм".

Того ж року Микола Багров увійшов до першої п'ятірки "Чорного списку", складеного "Майданом закордонних справ", де громадські діячі вимагали позбавити його звання "Герой України" за сприяння анексії Криму.

У 2007 році отримав звання "Герой України".

У 2002 році Багров був нагороджений орденом Ярослава Мудрого V ступеня. 

З 1999 року Багров працював ректором Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського. Доктор географічних наук.

З 1991 по 1994 рік  Багров був головою ВР Криму та ВР АР Крим (від 1998 року). Був одним із авторів першої Конституції Криму. 

У 1990 році Багров був обраний депутатом Верховної ради першого скликання. Був членом Комісії ВР України з питань державного суверенітету, міжреспубліканських і міжнаціональних відносин.

Багров був вчителем географії та біології Кримського державного педагогічного інституту імені М.В.Фрунзе. Був кандидатом географічних наук, доцент.

З 1962 року був членом КПРС.

Микола Багров народився 26 жовтня 1937 року, в селі Новотроїцькому Херсонської області. 

Балотування

  • 1990
    Верховна Рада 1-го скликання
    Обрано

Читайте на ЧЕСНО

Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив?

Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив?

36 законів очікують на підпис чи вето президента Володимира Зеленського. Один із них — ще з 2019 року, хоч Конституція передбачає на це лише 15 днів.&n...

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу