Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Ходаковський Богдан

Ходаковський Богдан Васильович

Рік народження: 1996

Опис політика

19 листопада 2021 року у своєму FB заявив про перспективи створення політичної партії. 

28 серпня 2021 року був затриманий в Одесі. Його підозрюють у хуліганстві під час маршу ЛГБТ-спільноти в Одесі. 30 серпня був відправлений під нічний домашній арешт.

6 лютого 2020 року Богдан Ходаковський і активісти організації вийшли на акцію протесту на Майдан незалежності, виступаючи проти закриття каналів 112, ZIK, NewsOne.

У 2019 році на позачергових виборах народних депутатів України 2019 року балотувався спершу від партії "Сила і честь", а згодом як самовисуванець.

У 2018 році організація Freedom House у своєму звіті, написаному В'ячеславом Ліхачовим, віднесла "Традицію і порядок" до екстремістських угрупувань.

У 2016 році засновує організацію "Традиція і порядок", української ультраправої консервативної організації. Своєю метою організація декларує побудову сильної та незалежної держави на засадах традиціоналізму, консерватизму, патріотизму, протекціоністської економіки та християнських цінностей. Відома своїми акціями за збереження патріархальної сім'ї, виступами проти фемінізму та ЛГБТ.

У 2016 році Ходаковського разом з іншими членами "Реваншу" затримала Служба безпеки України, а у приміщенні, де збиралася організація, вилучили зброю. Йому інкримінували тероризм та сепаратизм, деякий час він перебував під домашнім арештом. 

Був лідером суспільонго руху "Реванш", який був учасником багатьох вуличних акцій. 

Є ветераном російсько-української війни. 

За власними словами, із 15-річного віку приєднався до руху “Братство” Дмитра Корчинського та “брав участь у всіх націоналістичних, патріотичних ініціативах, які на той час були. Найрізноманітнішого рівня: від вуличних бійок і до політичних акцій.

Освіта

Закінчив НПУ ім. М.П. Драгоманова за спеціальністю “Соціологія”. 

Народився 18 сiчня 1996 року у селищі міського типу Чоповичі Малинського району Житомирської області.

Балотування

  • 2019
    мажоритарка 66
    Верховна Рада 9-го скликання, позачергові: САМОВИСУВАННЯ — мажоритарка 66
    Не обрано

Читайте на ЧЕСНО

Мільйонери з “хрущовки”: як донори “Слуги народу” пов’язані з ексдепутатом Київради

Мільйонери з “хрущовки”: як донори “Слуги народу” пов’язані з ексдепутатом Київради

Нетішин — звичайне містечко на півночі Хмельницької області. Багатоповерхівки, магазини, зелень — ніби ніщо не вказує на його особливу заможність...

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу