Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Мамчур Іван

Мамчур Іван Олександрович

Рік народження: 1995

Опис політика

Керівник партійної мережі  "Партії Шарія". Засновник ГО “Партія Шарія”, яке фінасувало партію. 

20 березня 2022 року Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про припинення діяльності низки політичних партій. До списку потрапила і "Партія Шарія". Представники цієї політичної сили співпрацювали з окупаційною владою, і потапили в Реєстр ДжерZрадників від Руху ЧЕСНО.

У липні 2021 року Співробітники Служби безпеки України провели обшуки у засновників громадської організації "Партія Шарія" у Києві та області. В перслужбі СБУ заявили, що засновники громадської організації причетні до поширення агітаційних матеріалів сепаратистського характеру.

У жовтні 2020 року, журналісти bihus.info, виявили, що неофіційні витрати Партії Шарія в рази перевищують витрати, про які політична сила офіційно відзвітувала перед Національним агентством із запобігання корупції. Про це порушення було повідомлено НАЗК. 

У червні 2020 році Рух ЧЕСНО виявив, що найбільшим донором “Партії Шарія” у 1 кварталі стала ГО “Партія Шарія”. Загалом однойменна ГО перерахувала на центральний рахунок партії 430 тисяч гривень. Створеною у вересні 2019 року ГО керує Іван Мамчур.

Мамчур позиціонує себе як CEO "Партії Шарія" , однак офіційно зарплатні там не отримує, а навпаки фінансує партію через свою ГО. Як очільник партії займався меджментом партії в регіонах. 

У 2019 році балотувався до ВРУ 9 від "Партії Шарія",  включений до виборчого списку під № 6. на момент балотування  проживав в селі Лука-Мелешківська Вінницького району Вінницької області.

Має ФОП зареєстрованих Вінницькій області, що займається діяльністю посередників у торгівлі товарами широкого асортименту. 

Освіта

  • Освіта
    Освітній рівень: освіта вища

    Балотування

    Дивитись більше про політика в інших джерелах

    Декларації
    Посіпаки
    Посіпаки-2
    Реєстр національних публічних діячів
    Гарна Хата
    Вони голосують для тебе
    Серпом по рейтингу