Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Частяков Геннадій

Частяков Геннадій Геннадійович

Роки життя: 1984 — 2023

Опис політика

Майор ЗСУ, помічник Головнокомандувача ЗСУ (2022-2023)

6 листопада 2023 року загинув у власному будинку під Києвом внаслідок вибуху гранати. Це сталося у день народження Частякова - за словами його дружини, він приніс гранати додому у подарунковому пакеті. Йому виповнювалося 39 років. 

У зв’язку з загибеллю Частякова ДБР розглядає чотири версії, основна з яких - нещасний випадок унаслідок необережного поводження з вибуховим пристроєм. Серед інших версій - умисне вбивство та завершений замах на вбивство. 

Від початку повномасштабного вторгнення РФ 2022 року став помічником головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. У пості про загибель Частякова Залужний також назвав його своїм близьким другом. 

У 2012 році невдало балотувався до Верховної Ради 7-го скликання як самовисуванець по округу №19 (Волинська область). Під час виборчої кампанії місцеві ЗМІ публікували матеріали з ознаками замовності

На момент виборів був генеральним директором ТОВ "Онікс Союз" (згодом ТОВ "Авто Сіті Сервіс"). Також був власником ТОВ "Белавтодор Україна", ТОВ "Бюро туристичних технологій", ТОВ "Фінанс-капітал", ТОВ "Перше ранчо", ТОВ "Плутос". 

Фірми Частякова у 2014 році отримували підряди від Міноборони на поставки палива. "Наші гроші" писали, що Частяков був пов’язаний з родиною тодішнього Головнокомандувача ЗСУ Михайла Куцина. 

Служив у Новоград-Волинській бригаді, залишився жити на Волині після одруження. Після зайнявся бізнесом.

Має вищу освіту. Закінчив Одеський інститут Сухопутних військ.

Одружений, має чотирьох дітей.

Народився 6 листопада 1984 року в місті Білецьке Донецької області. 

Балотування

  • 2012
    мажоритарка 19
    Верховна Рада 7-го скликання: САМОВИСУВАННЯ — мажоритарка 19
    Не обрано

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу