Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Чашка-Ратушний Микола Володимирович
Фото: Чашка-Ратушний Микола

Чашка-Ратушний Микола Володимирович

Рік народження: 1962

Фігурант Реєстру зрадників

  • ФАР
    Перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту та добровільне зайняття посади в органах місцевого самоврядування.

Опис політика

Староста п’яти сіл Куп’янського району (Харківська область).

Перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту та добровільне зайняття посади в органах місцевого самоврядування.

У 2023 році Харківська обласна прокуратура затримала Чашку-Ратушного та повідомила йому про підозру за фактом добровільного зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Також йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. 

Досудовим розслідуванням було встановлено, що у 2022 році він, під час окупації с. Лісна Стінка, пішов на співпрацю з російськими окупантами.

У 2022 році Харківський антикорупційний центр повідомляв, що Чашка-Ратушний добровільно обійняв посаду "в.о. помічника начальника Курилівського територіального відділу" у так званій "ВЦА Куп’янського району Харківської області". 

Також відомо, що за його вказівкою псевдоправоохоронці приходили з обшуком  до директорки одного з навчальних закладів, яка мала проукраїнську позицію. Коли населений пункт був окупований, жінка сховала у себе вдома ноутбуки, печатку, штампи освітнього закладу, аби окупанти не розграбували все. 

У 2020 році був затверджений старостою з розповсюдженням свого представництва на села Лісна Стінка, Біле, Синиха, Воронцівка та Хомине, які увійшли до Курилівської територіальної громади. 

У 2010 році був обраний сільським головою Лісної Стінки від Партії регіонів.

Освіта вища.

Народився у 1962 році.

Балотування

  • 2010
    Лісностінківська сільська рада - голова 6-го скликання: ПАРТІЯ РЕГІОНІВ
    Обрано

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу