За добу до складання повноважень старий склад парламенту ухвалював бюджетні рішення

За день до початку роботи нового парламенту своє засідання провів старий склад депутатів. Зібрався Бюджетний комітет старого скликання, він, переважно, з колишніх регіоналів і комуністів. На сайті парламенту в розділі анонсів про це засідання взагалі не йшлося, а про факт такого засідання зазначено лише на Інтернет сторінці бюджетного комітету.

Склад бюджетного комітету попереднього скликання Верховної Ради. Кількість та прізвища присутніх народних депутатів на останньому засіданні цього комітету на сайті бюджетного комітету не повідомляється.

Які ж рішення ухвалило це зібрання?

Погодили забрати півмільярда (500.000.000) гривень, що передбачалися для місцевих бюджетів на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії та природного газу.

Тепер ці гроші підуть до "резервного фонду".
Ці півмільярда гривень планують надати як щомісячну адресну допомогу особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Депутатам роздали також документ про ПОРЯДОК надання щомісячної адресної допомоги де, зокрема, зазначено, кому не буде надана така допомога. Так, не отримають таку допомогу ті переселенці, які мають у володінні житлове приміщення, розташоване в регіонах, інших ніж тимчасово окупована територія України; а також сім'ї, у володінні яких є два або більше транспортних засобів.

Міністерству закордонних справ комітет погодив надати 3 млн грн. за програмою "Документування громадян та створення і забезпечення функціонування інформаційно-телекомунікаційних систем консульської служби".

Як зазначено у пояснювальній записці МЗС "за відповідні кошти буде здійснено закупівлю 2 тис. бланків біометричного дипломатичного паспорта; 2 тис. бланків біометричного службового паспорта; 2 тисяч біометричного паспорта громадянина України для виїзду за кордон; 7 тисяч бланків паспорта громадянина України для виїзду за кордон, що не містить безконтактного електронного носія".

Комітет не погодив збільшення запозичення на 16 мільярдів гривень

Ці кошти планували отримати (але так і незмогли) від приватизації (збільшення джерел фінансування держбюджету України – пропозиція Кабміну).

Депутатам роздали таблички, де зазначалася інформація щодо нинішнього українського боргу. Отже, фінансування за борговими операціями цього року зросло на 5 мільярдів від запланованої в держбюджеті і складає 152 мільярди гривень

Згідно з даними, розміщеними на офіційному сайті Мінфіну, станом на 30.09.2014 р. державний борг України становив 803,48 млрд грн.

А от позиція "Запозичення", фактично, складає цього року 246 мільядів гривень – 80 мільярдів з яких -це зовнішні запозичення і 166 мільярдів – внутрішні 

Це означає, що більшу частину коштів, які позичає Україна – вона повертає, щоб сплатити попередньо взяті борги!

Не надали дозвіл Міністерству екології на використання 68 мільйонів, наданих ЄС за програмою

"Підтримка реалізації Стратегії національної екологічної політики України".
Відмовили та попросити "надати додаткові обгрунтування" для Міністерства екології. Ці гроші планувалися на "реалізацію пріоритетів розвитку сфери охорони навколишнього природного середовища".

Ще заслухали звіт Рахункової палати – жодних деталей про це немає.

Повідомили про проведення засідання такого комітету лише членів бюджетного комітету.

Протокол чи стенограма засідань на сайті – не викладені, переглянути відео цього шановного зібрання – не можливо. По суті, воно було проведене без сторонніх очей і вух.

Сергій Андрушко, Рух "Чесно"


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]