Депутати від Василькова в облраді: син друга Парцхаладзе та племінниця Засухи

Васильківський район дав облраді лише трьох депутатів з п’яти можливих округів. Всі троє пройшли від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність". Завдяки новій системі виборів, яка передбачає внутрішньопартійний рейтинг, в облраді не буде представників з міста Василькова, де на двох міських округах так ніхто і не пройшов.

Як і в сусідньому Обухівському районі, керівник осередку БПП в області Лев Парцхаладзе, через Васильківський район намагався завести людей зі своєї групи впливу. Якщо в Обухівському районі переміг його двоюрідний брат, то від Васильківського району пройшов син давнього друга Парцхаладзе - Гліб Лірник. Політик, який має представляти в тому числі й інтереси громади Василькова (переміг у 18 окрузі), мешкає в Києві. Працює у Почесному консульстві Республіки Мальдіви в Україні, Директор департаменту туризму. 

Ймовірно, на цю роботу його влаштував власний батько - Андрій Лірник. Він - почесний консул Республіки Мальдіви. Поява цього молодого політика в партії президента не є випадковою. Лев Парцхаладзе, який очолює партійний осередок в Київській області, взяв свого часу батька Лірника до першої 5-ки своєї партї “Європейська столиця” під час виборів до парламенту 2007 року. Як і Парцхаладзе, Лірник-батько - забудовник та, як переконують “Наші гроші”, успішно вигравав низку тендерів на фармацевтичному ринку. Син Гліб, який став депутатом, свого часу займався підприємницькою діяльністю, зокрема працював комерційним директором фармацевтичної кампанії "Мед Трейд". Крім цього Лірник, згідно з інформацією в ЗМІ, працював директором одного з нічних клубів в Україні та найдорожчого розважального комплексу в Києві Dinamo LUX

Син консула-бізнесмена на своїй сторінці Facebook вихваляється, що в свої  29 років вже збудував Троїцький православний храм у столиці та організовує паломницькі тури у Києво-Печерську Лавру та інші “святі місця”. Ці тури якраз співпадають з періодом виборчої кампанії, що в свою чергу можна розцінювати як непрямий підкуп виборця.

Лірник став членом комісії облради з питань капітального будівництва, архітектури, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного забезпечення та розвитку інфраструктурних об’єктів.

Лірник молодший кандидувався до облради - не перша спроба потрапити в політику. Лірник балотувався до парламенту від БПП у 2014 році в Обухові (94 округ), де колись зі скандалом перемогла Засуха. 

Ще одна представниця БПП, яка пройшла до облради від Васильківського району, - Наталія Юрович. Вона, за повідомленнями в ЗМІ, племінниця Засухи. Була обрана від селищ Васильківського району, зокрема Ковалівки, яку називають вотчиною Засух (17 округ). До того, як стати депутаткою облради, була головою Ковалівської сільської ради від Партії регіонів. 

Юрович була помічником народного депутата 5-6 скликання ВРУ Тетяни Засухи (Партія регіонів) на платній основі. Тепер екс-регіоналка пройшла під стягами БПП. Свого часу Юрій Луценко, який брав участь в акції “Україна без Кучми”, брав участь в організації акції “Київщина без Засух”.

Господарство Засухи – це 45 тис. га, які вона орендує в Київській та Житомирській областях у 13 тис. орендодавців. Вони об’єднані в агрофірму “Світанок”. Офіс фірми знаходиться в с. Ковалівка, яке очолювала племінниця. Тепер Ковалівку очолила колишня землеупорядниця Раїса Нестеренко.

В облраді племінниця Засухи опікується питаннями управління комунальною власністю, приватизації, житлово-комунального господарства та впровадження енергоощадних технологій.

Владислав Одинець пройшов по 18 округу, безпартійний, голова Васильківської районної державної адміністрації. 

Згідно з декларацією на сайті АП, він разом з дружиною та двома дітьми має доволі скромні статки. Дружина за рік заробляє в 4 рази більше, аніж чоловік.

Жодного майна подружжя так і не нажило. Немає не лише квартири, а й автівки. При цьому депутат, надав інформацію ЦВК про те, що проживає у Васильківському районі, с. Варовичі. 

У 2009 році очолював васильківський “Фронт Змін”. Балотувався на позачергових парламентських виборах 2014 року за списком "Батьківщини". Був помічником народного депутата VII скликання Володимира Полочанінова. “Українська правда” виявила зв’язок родини Полочанінова з бізнесом колишнього регіонала та екс-віце-прем’єра Юрія Бойка. 

Одинець в облраді є членом комісії з питань капітального будівництва, архітектури, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного забезпечення та розвитку інфраструктурних об’єктів.

Нагадаємо, що депутат облради зобов’язаний підтримувати зв’язок з виборцями, відповідною територіальною громадою, трудовими колективами і громадськими організаціями, органами місцевого самоврядування, місцевими органами виконавчої влади, розташованими на відповідній території.

Обидва депутати працюють в комісії з питань капітального будівництва, і один в комісії з питань комунальної власності та приватизації.

Автор: Максим Панов, регіональний коордиантор “Стеж за грошима”, Громадський рух ЧЕСНО


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]