Депутати Львівської міської ради: лендлорди, безхатьки та автолюбителі

Фото: Депутати Львівської міської ради: лендлорди, безхатьки та автолюбителі

Депутат “Самопомочі” з нульовим доходом Ігор Корончевський володіє шістьма автомобілями. Депутатка “Громадянської позиції” Ірина Сердюк приховала внески в статутний капітал власних підприємств, а також свого чоловіка разом із його доходами. Депутат-мільйонер від “БПП” Сергій Івах проживає в родичів.

КВАРТИРИ, БУДИНКИ, ЗЕМЕЛЬНІ ДІЛЯНКИ: В КОГО БІЛЬШЕ?

У Львівській міській раді є депутати, котрі задекларували чимало квартир та земельних ділянок. Зокрема, до цього списку увійшли  Остап Доскіч та Роман Федишин, які також потрапили у рейтинг депутатів з найбільшим доходом.

У графіку нижче рейтинг найбільших землевласників серед депутатів Львівської міськради.

Натисніть для збільшення

Перше місце серед власників нерухомості посів Роман Іванців - депутат від партії “Громадянська позиція”. Працює керуючим партнером у ТОВ “Юридична компанія АйЕмПартнерс”, проте його зарплата  - це лише незначна частина доходу, більша частка - від провадження підприємницької діяльності. Відповідно до інформації на сайті Міністерства юстиції, одним із КВЕДів ФОПа Романа Іванціва є надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Імовірно, саме так депутат використовує величезні земельні ділянки  площею 7700 кв. м, 1067 кв. м і т.д., що є у його власності.  

У трійку найбільших власників нерухомого майна увійшла Ірина Сердюк - депутатка від фракції “Громадянська позиція”. У декларації зазначена як фізична особа-підприємець. У власності Ірини Сердюк нерухоме майно сукупною площею 2312 кв. м. У телепередачі напередодні виборів вона розповідала про свої доходи та власність так: “Я 20 років займалася бізнесом, 10 років з них була виконробом на фабриці пластикових вікон… Збудувала готель, 10 років будувала, зараз борюся за проект кінотеатру, хочу збудувати - не дають, проблемне питання для мене… До рідних людей, які вкладають гроші в свою країну ставляться зневажливо і рейдерським способом можуть забрати будь-що”.

За інформацією на сайті Міністерства юстиції, Ірина Сердюк є також засновницею та бенефіціаром ТОВ “Галицьке будівництво”, у статутний капітал якого вклала 709 377 грн, у  ТОВ “Галицьке будівництво плюс” вклала 18 675 грн, у ТОВ “Галицька кухня” - 3750 грн. У відповідній графі декларації “Розмір внесків до статутного капіталу товариства, підприємства, організації” Ірина Сердюк поставила прочерк, таким чином приховавши 731 802 грн.

Цікаво, що в цій самій телепередачі, коли ведучий запитав у Ірини Сердюк про ідею створення соціальних магазинів, то вона відповіла, що цю ідею придумав її чоловік, разом з тим у декларації депутатка не вказала, що заміжня, а відповідно і не зазначила прибутків та майно, що перебуває в його власності. Про те, що Ірина Сердюк заміжня також зазначено на сайті міськради. Отже ми можемо лише здогадуватися, яку суму коштів не вказала депутатка.

У телефонній розмові Ірина Сердюк взагалі заперечила, що є заміжньою, а коментувати по телефону “юридичні питання” про відсутність у декларації коштів, які депутатка має у статутних капіталах підприємств, відмовилася і поклала слухавку. На лист, відправлений на електронну пошту Ірини Сердюк, ми відповідь теж не отримали.

ПУСТІТЬ ПЕРЕНОЧУВАТИ: ХТО У ЛЬВІВРАДІ НЕ МАЄ ВЛАСНОГО ЖИТЛА?

У Львівській міській раді також є депутати, сім’ї яких, згідно з декларацією, не мають житлової нерухомості.

 

Натисніть для збільшення

Попри те, що Сергій Івах, депутат від “БПП “Солідарність”, є одним з найбагатших депутатів міської ради та займається бізнесом у сфері нерухомості - офіційно його сім’я жодною квартирою не володіє. На наше запитання стосовно того, де ж проживає депутат, він зазначив: “Там є квартири оформлені на батьків дружини, так само як на моїх батьків”.

На наше питання стосовно того, де мешкає, депутатка від партії “БПП “Солідарність” Уляна Пак повідомила нам, що квартира, в котрій вона проживає зі своїм чоловіком перебуває у власності її матері, сама ж матір депутатки живе у будинку за містом.

Юлія Хомчин за посередництва прес-служби “Самопомочі” на наше звернення з приводу того, де вона проживає, надала таку відповідь: “Я мешкаю у квартирі, яка належить моєму знайомому, та оплачую лише комунальні послуги”.

ЛЮБИТЕЛІ АВТОМОБІЛІВ: У КОГО БІЛЬШЕ?

Також пропонуємо вашій увазі депутатів, котрі задекларували найбільшу кількість авто. Серед них є троє з тих, які вже увійшли до списку найвищих доходів та найбагатших депутатів, також, що особливо цікаво, - депутат, який узагалі не має доходу.

Натисніть для збільшення

Абсолютним лідером серед власників автомобілів став депутат “Громадянської позиції”, член комісії з питань комунальної власності Назар Палідович. Він володіє легковиками Subaru Forester та Toyota Corolla й сімома вантажними автомобілями: Mercedes-Benz Sprinter (1 од.), ГАЗ різних моделей (5 од.) та ЗАЗ (1 од.). Найімовірніше, що вантажний автопарк Назар Палідович використовує для перевезення пекарських виробів ТзОВ “Галицька здоба” та ТзОВ “Мостиський хлібокомбінат”. Із декларації депутата дізнаємося, що в обох підприємствах він є директором, а із реєстру, що він є також і співвласником цих підприємств. Ймовірно, що саме цих підприємств стосуються статутні внески у капітал обсягом 922 967 грн, вказані у декларації депутата. Однак, станом на зараз розмір внесків депутата до “Галицької здоби” та “Мостиського хлібокомбінату” становить 1 407 916 грн.

Невідповідність між цифрами у декларації Назара Палідовича та даними з реєстру секретарка депутата пояснила тим, що ці гроші ще не повністю внесені до статутного фонду: “Справді, є помилка, але помилка не є такою значною, як ви казали. В 2015 році відбулася така подія - підписано було нову редакцію статуту одного з товариств, куди Назар Орестович як засновник мав би внести кошти. Тобто його частка мала би збільшитися на 500 тисяч. Проте у 15-му році він не ніс всієї суми, всіх 500 тисяч, тому було зазначено менше. Тобто в 15-му році він вніс тільки 100 тисяч. Описка йде приблизно в сумі 84-85 тисяч. Коли реєструється нова редакція статуту реєстратор переписує суму яка зазначена в статуті, проте це не зобов’язує засновників вносити одразу всю суму. Вони можуть її вносити частинами. Тобто помилка там є, але вона є незначною”.

 

Стосовно того, що Назар Палідович не зареєстрував жодного житла, його секретарка повідомила, що депутат живе у квартирі своїх батьків.

Другу позицію серед найбільших автовласників, задекларувавши на сім’ю вісім авто, зайняв депутат від “БПП “Солідарність” Віталій Свіщов, про якого ми вже згадували раніше. Депутат надав коментар з приводу наявності у власності сім’ї цих автомобілів, два з яких є його особистими: “У 2015 році мною задекларовано автомобіль Skoda Octavia 2012 року випуску (придбаний моїми батьками чотири роки тому коштом власних заощаджень та оформлений на мене). Також на мене зареєстровано транспортний засіб Mersedes-Benz Sprinter 315 CDI 2011 року. Цей бус було придбано для професійних потреб команди ватерпольного клубу вищої спортивної майстерності «Динамо», який здійснює численні подорожі....”

Також депутат розповів і про інші автомобілі сім’ї: три із них “перебувають у користуванні з робочих питань” та по одному автомобілю використовують мати, батько та сестра депутата.

Третю позицію зайняв депутат від фракції “Самопоміч” з нульовим доходом - Ігор Корончевський. У власності депутата перебуває 3 автомобілі Smart Fortwo та один Ford Focus. Також на дружину депутата записана Skoda Fabia Comby. Очевидно, ці машини депутат здає у прокат у своїй же компанії “Укр-Прокат”, хоча доходів, як бачимо з декларації, не має. Сам “Укр-Прокат” надає послуги з оренди автомобілів у восьми обласних центрах, зокрема і у Києві.

Фото зі сторінки “Укр-Прокат” у Facebook

Четверте місце зайняв голова фракції “БПП “Солідарність” Петро Адамик, у якого в порівнянні з декларацією за 2014 р. з’явилась іще одна машина, вже четверта за рахунком  - Peugeоt 308 cc, проте суму витрат на її придбання депутат не вказав. У коментарі з цього приводу депутат пояснив, що машину придбав ще у 2010 р., просто у минулорічній декларації забув її зазначити.

По три автівки задекларували: найбагатший депутат від “БПП “Солідарність” Остап Доскіч, його колега по фракції Юрій Моравецький та депутатка від “Народного контролю” Ірина Оршак.

Нагадаємо, що рух ЧЕСНО проаналізував також декларації депутатів Львівської міської ради, що задекларували найбільші та найменші доходи.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]