ЧЕСНО назвав найбільш та найменш доброчесних нардепів 8 скликання

Фото: ЧЕСНО назвав найбільш та найменш доброчесних нардепів 8 скликання

Рух ЧЕСНО проаналізував склад ВРУ 8 скликання за шістьома критеріями доброчесності, які використовуватиме для аналізу списків партій та кандидатів від мажоритарних округів до парламенту. Серед 25 найбільш доброчесних народних обранців опинились 12 членів фракції “Самопоміч”, троє членів “Батьківщини”, двоє членів БПП “Солідарність” та восьмеро позафракційних депутатів. Рейтинг найбільш недоброчесних парламентарів очолили троє народних депутатів з “Відродження”, троє з “Волі народу”, троє з БПП “Солідарність” та один “опоблоківець”.

Відповідно до методології, задля аналізу ЧЕСНО застосовував 6 критеріїв — кнопкодавство, прогульництво, підтримка антидемократичних ініціатив, гречкосійство та фігурування у антикорупційних розслідуваннях (негативні критерії, за які політикам присвоюється по +1 балу), а також голосування за політичні реформи (позитивний критерій, за які політикам присвоюється -1 бал). Таким чином, чим вищий бал було присвоєно народному обранцю, тим менш доброчесним він є за методологією.

Таким чином, найбільш доброчесними депутатами Верховної Ради 8 скликання станом на 9 червня 2019 року стали: Сергій Соболєв, Альона Шкрум, Олексій Рябчин ("Батьківщина"), Наталія Новак, Оксана Юринець (БПП "Солідарність"),  Лев Підлесецький, Олександр Данченко, Любомир Зубач, Олег Лаврик, Олександр Опанасенко, Тетяна Острікова, Ірина Подоляк, Анна Романова, Роман Семенуха, Руслан Сидорович, Олексій Скрипник, Єгор Соболєв ("Самопоміч"),  Остап Єднак, Наталія Веселова, Світлана Заліщук, Павло Кишкар, Сергій Лещенко, Вікторія Пташник, Оксана Сироїд і Віктор Чумак (позафракційні). 

 

Разом із цим, найменш доброчесними депутатами на 9 червня 2019 року стали: Максим Єфімов, Олександр Третьяков, Олег Недава (БПП "Солідарність"), Ярослав Москаленко, Анатолій Гіршфельд, Олесь Довгий ("Воля народу"), Антон Яценко, Антон Кіссе, Володимир Зубик ("Відродження") і Олександр Нечаєв ("Опозиційний блок")

 

Загальний рейтинг усіх 423 депутатів ЧЕСНО опублікував тут

Нагадаємо, що у понеділок, 10 червня, ЧЕСНО оприлюднив критерії доброчесності, за якими аналізуватиме кандидатів у народні депутати на парламентських виборах.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]