Екснардепа-зрадника Киву заочно судять у Львові

Фото: Екснардепа-зрадника Киву заочно судять у Львові

27 березня в Личаківському суді у Львові відбулося засідання щодо посягання на територіальну цілісність України з боку екснардепа Іллі Киви (ОПЗЖ). Одним зі свідків у справі виступає чинний нардеп Віталій Безгін (“Слуга народу”).

У коментарі Руху ЧЕСНО Безгін повідомляє, що ще у березні 2020 року писав заяву в ДБР та ГПУ на Киву за те, що він розповсюджував на своїх сторінках у соцмережах портрети Сталіна та проросійські гасла.

“Мене питали, чи я вбачаю в цьому свідомі дії. Звісно, що вбачаю. Слідчі органи мають ідентифікувати та довести, чи безпосередньо ці акаунти у соцмережах належать Киві. Ці сторінки активно ведуться досі. Сподіваюсь, це все буде доведено”, — зазначає нардеп.

Наступне засідання суду по справі Киви заплановано на 3 квітня.

Нагадаємо, підозру Киві у держзраді та посяганні на територіальну цілісність ГПУ повідомила в березні 2022 року. Згодом правоохоронні органи відкрили провадження за ще трьома статтями — публічні заклики до насильницької зміни влади, поширення комуністичної символіки та пропаганда війни. 

Соціалістичну партію, яку очолював Кива, заборонили влітку 2022 року.

Кива виїхав до Іспанії ще до повномасштабного вторгнення, а згодом переїхав до росії, де, за останніми даними, досі переховується від відповідальності. 

Рух ЧЕСНО понад рік веде Реєстр держZрадників. У реєстрі зібрані дані про понад 1140 осіб, серед яких політики, правоохоронці, судді, медійники, зірки та священники, які зробили заяви на користь окупантів, проводили проросійську пропаганду, брали участь в організації псевдореферендуму або формували підконтрольні рф “органи влади”.

За рік до реєстру потрапило 27 нардепів поточного скликання, 13 із них уже втратили мандати (більшість склали мандати із власної волі). Семеро нардепів мають офіційні підозри від правоохоронних органів за статтею “Державна зрада”.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]