Нардеп роздавав секонд-хенд: "То був позор і ніхто нічого не брав"

Фото: Нардеп роздавав секонд-хенд: "То був позор і ніхто нічого не брав"

22 серпня в приміщенні Гатненської сільської ради представники благодійного фонду Руслана Сольвара роздавали секонд-хенд. Представників громади такий непрямий підкуп виборців обурив.

 

Вчора в сільраді зустріч з депутатом Сольваром відбувалася. Сухпайки і гречку всі бачили перед виборами. А ось роздавати "секонд-хенд" це вже ноу-хау та показник відношення до людей", — пише в соцмережі Тетяна Марченко.

 

Гатненці розуміють, що це непрямий підкуп виборців, і цікавляться, скільки законопроектів ініціював Сольвар, який майже 4 роки працює законотворцем. Зауважимо, що нардеп БПП Сольвар є фігурантом антикорупційних розслідувань і прогульником.

 

 

Те, що людям в коридорі поставили якісь ящики з якимось секонд-хендом, і вони повинні були сидячи на підлозі копирсатися і щось там вишукувати для себе — це просто приниження, я вважаю. Це все популізм і зовсім не те, чим мають займатися парламентарі-мажоритарники", — коментує подію мешканець Гатного Олексій Загорський.

 

Громадський рух ЧЕСНО телефонував народному депутату, аби запитати, що спонукало його роздавати людям саме секонд-хенд і звідки у його фонду речі.

Помічниця нардепа телефоном повідомила, що не знає про це нічого. Пообіцяла передати інформацію народному депутату. Щойно Громадський рух ЧЕСНО отримає коментарі — їх оприлюднять на сайті.

 

Люди сказали, що це позор. Роздавати секонд-хенд народному депутату — позор. Люди приходили, але нічого не брали. У нас небідне село. Раніше соціальний працівник привозила гуманітарну допомогу для сімей не дуже зажиточних, то навіть вони не хотіли брать. А це — то взагалі. Всі були просто в шоці", — сказала телефоном працівниця ради Громадському руху ЧЕСНО, але представитися не захотіла.

 

Голови Гатненської селищної ради або заступників на місці не виявилося.

За рік до виборів благодійний фонд народного депутата від БПП Руслана Сольвара вже тривалий час проводить подібні заходи на своєму 91 окрузі.

На сторінці фонду переконують, що не працюють у режимі від виборів до виборів.

Але є і такі, які присвячують депутату вірші.

Нагадаємо, за рік до виборів округ Сольвара отримав найбільшу кількість субвенцій — 71 мільйон.

 

Є проблеми з мажоритарною системою. Перша — чимало мажоритарників значно менше цікавляться загальнодержавними проблемами, ніж інтересами округу. Парламент не працює ефективно, коли 50% займається субвенціями, щоб переобратися. Друга проблема — безкарний підкуп виборців. Мажоритарні округи порівняно невеликі, то роздача гречки чи грошей впливає на результати. Тому чинна коаліція й обіцяла виборчу реформу — перехід на відкриті регіональні списки, де всі депутати будуть пов’язані спільною партійною програмою", — каже Єгор Поляков, полісі-аналітик з питань виборчої реформи ГО “Центр UA”.

 

Також Громадський рух ЧЕСНО виявив, що на Одещині в окрузі нардепа Олександра Пресмана (“Відродження”) субвенції йдуть на фірми з кримінальним шлейфом. Питання з розподілом субвенцій виникають і на окрузі Валерія Писаренка (“Відродження”) в Харкові.

Загальноукраїнську акцію під парламентом щодо виборчої реформи, яка має змінити правила на виборах і позбутися мажоритарної системи, Громадський рух ЧЕСНО проводить 6 вересня о 9:00.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]