“Безкоштовний” сир: полтавці віддали майже 1,5 млн за піар мера на першокласниках

Фото: “Безкоштовний” сир: полтавці віддали майже 1,5 млн за піар мера на першокласниках

1 вересня для депутатів та посадовців — чудова нагода нагадати про себе. Дехто встигає відвідати за день кілька лінійок, дехто підключає до роздачі подарунків помічників, аби попіаритися пред більшою кількістю людей. Мер Полтави Олександр Мамай пішов іншим шляхом і влаштовує власне свято напередодні Першого вересня.

Діти мружилися на сонці, але мали зробити не один кадр з політиком. Облдержадміністрація та обласна влада піаряться на одному й тому ж автобусі.

Можновладці не соромляться використовувати "дитячу тему", щоб завоювати любов та голоси електорату.

Креативний директор рекламного агентства TABASCO Олександр Смірнов каже, що родина і діти завжди були традиційною цінністю українського суспільства. Крім того, дитина — безпрограшний образ, який викликає у виборців сильні емоції:

 

Дитина — це беззахисне, зворушливе створіння, яке одразу ж хочеться приголубити. Щойно виникає така емоція, людина стає емоційно сприятливою, і їй можна «втюхати» практично все, що завгодно".

 

Щоб не обирати між школами й не намагатися встигнути скрізь, міський голова Полтави щороку влаштовує кількаденне Свято першокласників і збирає майбутніх школярів у Палаці дозвілля.

Мамай вітає дітлахів зі сцени, вручає набори канцтоварів і м’які іграшки й фотографується зі школярами. Щоправда, те, що дітям боляче дивитися на сонце під час позування, очевидно, нікого не хвилює.

Фото: rada-poltava.gov.ua

Усі атрибути свята — від кульок, якими прикрашають залу Палацу дозвілля, і до пакетів для подарунків — оплачують полтавці з власних кишень як платники податків.

Цьогоріч на 3600 подарунків із міського бюджету витратили майже півтора мільйона гривень, повідомляє місцеве ЗМІ. До подарунка входять канцтовари та м’яка іграшка. Вартість одного набору — 371 грн.

Вміст подарункового набору (джерело — rada-poltava.gov.ua)

Їх запакували в однакові пакети з написом “З турботою про майбутнє. Олександр Мамай” і склали на бруківці біля виходу з Палацу.

Подарунки першокласникам з тротуару (фото Олександра Брусенського)

Також на проведення заходу “Свято першокласників” та оформлення повітряними кульками зали ПД “Листопад” з міського бюджету виділили 11 тис. грн.

Копія договору про надання послуг з оформлення залу кульками

До традиційних подарунків цього року додалася ще й поїздка на екскурсію до міні-зоопарку “Бабусин дворик”, розташованого під Полтавою.

Зазначимо, що раніше першокласникам вручали подарунки у фірмових пакетах промерської партії “Совість України”.

Скріншот із сюжету телеканалу "Місто" "Першокласників розпочали посвячувати у шкільне братство"

Партія, до речі, у звітах за 2017 рік не вказала жодної копійки доходів попри свою активну діяльність. У 2017 та 2018 роках суд двічі визнавав "Совість України" винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 212-21 Кодексу України про адміністративні правопорушення — порушення порядку подання фінансового звіту. На партію наклали штраф у розмірі 10,2 тис. грн.

Представники обласної влади теж не залишилися осторонь свята. Голова облдержадміністрації Валерій Головко 1 вересня завітав до НВК №16, куди до першого класу пішла його внучка. В облдержадміністрації підготували відеосюжет з лінійки у цьому навчальному закладі.

3 вересня Головко разом зі своїм замом Олегом Пруглом та директоркою Департаменту освіти і науки Оленою Харченко побували у Розсошенській гімназії, Щербанівському і Тростянецькому НВК Щербанівської ОТГ.

Представники Полтавської ОДА свято Першого дзвоника зустрічали у школах Щербанівської ОТГ (джерело — adm-pl.gov.ua)

Валерій Головко вручив директорам шкіл книги та сертифікати на одержання нового спортивного інвентарю. Про візити до навчальних закладів Головко написав на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Інформація про це розміщена і на сайті ОДА. Також там зазначено, що Щербанівська ОТГ отримала новий шкільний автобус, який придбали на умовах співфінансування від облдержадміністрації та Щербанівської ОТГ.

Щербанівська ОТГ отримала шкільний автобус (джерело — adm-pl.gov.ua)

На сторінці полтавського осередку Соціал-демократичної партії також є запис про те, що Щербанівська ОТГ отримала шкільний автобус. У тексті йдеться про те, що депутати обласної ради Валерій Прядко та Микола Первак запропонували допомогти з придбанням автобуса для підвозу учнів та ініціювали співфінансування: 70% коштів з обласної, 30% — із сільської ради.

Як видно з фото на сторінці Соціал-демократичної партії та на сайті облдержадміністрації, йдеться про той самий автобус.

Та і бюджет, власне, в ОДА й обласної ради спільний — обласний. Просто рада розподіляє кошти, а адміністрація виступає в ролі їх розпорядника. Тобто обидві інституції піаряться за рахунок бюджетних коштів. І намагаються створити в людей, необізнаних із бюджетними процесами, ілюзію, що саме вони є тією “доброю феєю”, яка забезпечила школярів транспортом.

Депутат обласної ради від СДП Костянтин Кірпосенко День знань зустрів у Байрацькій школі Великобагачанської ОТГ. Соціал-демократ подарував закладу холодильник для зберігання продуктів.

“Опозиційний блок” напередодні Дня знань влаштував у Полтаві акцію "Продовжуємо літо та готуємося до школи разом".

Нардепи Юрій Бублик та Костянтин Іщейкін (БПП) завітали до Полтавської державної аграрної академії. Іщейкін також устиг побувати і в Українській медичній стоматологічній академії.

Бублик та Іщейкін зустрічали День знань у Аграрній академії (джерело — соцмережі)

 

Іщейкін узагалі знайшов глибинний сенс у тому, чому він — медик за освітою — прийшов до майбутніх аграріїв.

Разом із нардепами до Аграрної академії прийшов і депутат міськради Олександр Глазов. Він і сам нещодавно був студентом цього вишу.

Його колега по раді, свободівець Анатолій Костенко відвідав Федунську ЗОШ, що на Шишаччині.

Представник “Відродження” нардеп Олег Кулініч побував на Першому дзвонику у Комишнянській ЗОШ на Миргородщині.

Не забув депутат нагадати і про те, що залучив кошти на ремонт школи. Нагадаємо, громадський рух ЧЕСНО аналізував закупівлі, які проводилися на окрузі Кулініча за субвенційні кошти, і виявив, що підряди отримувало обмежене коло фірм. Серед них — підприємства, створені за кілька місяців до тендеру, та фігуранти кримінальних проваджень.

Зауважимо, громадський рух ЧЕСНО також проаналізував доходи всіх політичних партій, які мають фракції у Полтавській міській та обласній радах, а також роботу місцевих депутатів, у тому числі відвідування комісій та сесій обласної ради, доходи, статки та майно депутатів міської ради, зазначене в деклараціях.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]