На Прикарпатті Порошенко довірився іменитим освітянам та екс-меру Франківська

Фото: На Прикарпатті Порошенко довірився іменитим освітянам та екс-меру Франківська

У списку довірених осіб Петра Порошенка на Франківщині – ректор найбільшого прикарпатського вишу, лікар, доцент, професор, адвокат, екс-мер Івано-Франківська та двічі народний депутат, який балотувався до парламенту від "Нашої України".

На Франківщині налічується 7 виборчих округів, і в кожному з них Порошенко знайшов довірену особу.

Довірені особи кандидата в Президенти, згідно із законом, агітують за нього, сприяють йому у виборчому процесі, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об'єднаннями громадян, виборцями. Про це йдеться в статті 67 закону "Про вибори Президента України".

На окрузі з центром у Калуші (№85) Порошенко довірився іменитому освітянину – ректору Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника Ігореві Цепенді.

Фото з Facebook-сторінки Ігоря Цепенди

Посаду ректора Цепенда обіймає з 2012 року, до того працював у цьому ж ВНЗ проректором з міжнародного співробітництва та протягом кількох років був у дипломатичному відрядженні в Польщі.

Цепенда розповів Руху ЧЕСНО, що близько з Порошенком не знайомий, але вони неодноразово бачилися на різноманітних зустрічах і під час візитів Президента на Прикарпаття. Свій вибір стати довіреною особою кандидата пояснив так:

"Як політолог-міжнародник кроки Порошенка, які він робить на міжнародній арені, вважаю правильними й такими, що спрямовані на підтримку української державності. Саме з цією позицією веду агітаційну роботу".

Ми поцікавилися, чи агітує ректор у стінах рідного університету. Цепенда категорично це заперечив.

Торік уряд розпочав фінансування будівництва Міжнародного центру зустрічі студентів України та Польщі. Замовником робіт є Прикарпатський національний університет. Амбітний проект коштуватиме приблизно 166 млн грн.

Ще один науковець із Прикарпатського університету – кандидат юридичних наук Ігор Медицький – є довіреною особою Порошенка на міському окрузі №83.

Фото зі сторінки Ігоря Медицького у Facebook

Медицький працює на кафедрі кримінального права, а також є помічником депутата Івано-Франківської міської ради, очільника фракції "БПП "Солідарність" Петра Шкутяка. 2016 року Шкутяк, обійнявши посаду керівника Департаменту внутрішньої безпеки Генеральної прокуратури України, став головним "чистильником" недоброчесних прокурорів. Щоправда, "велику чистку" прокурорських лав він закінчив менш як за півроку, залишивши свою посаду.

Сам Медицький вибір бути довіреною особою кандидата Порошенка пояснює давньою співпрацею з командою його політичної партії "Солідарність":

"Я з цією командою з 2014 року, тому сумнівів не було. Працюю з ними як людина, яка надає юридичні поради".

Батько Петра Шкутяка Зіновій Шкутяк є довіреною особою Порошенка на окрузі з центром у м. Тисмениця (№84).

Зіновій Шкутяк – відомий український політик: двічі був мером Івано-Франківська (1998-2006 рр.) та двічі народним депутатом. Сьогодні – пенсіонер.

2006 року Шкутяк обирався до Верховної Ради під прапорами "Нашої України", а 2007-го – "Нашої України – Народної самооборони". 2013 року тимчасово виконував обов'язки голови політради партії "Наша Україна".

Як повідомляло місцеве видання "Галка", на період мерства Шкутяка припадає початок "будівельного буму" в Івано-Франківську, коли з центру міста зникла низка історичних будівель.

Пропозиція від губернатора

У Коломиї (округ №88) довіреною особою Порошенка став головний лікар Івано-Франківського обласного госпіталю ветеранів війни Володимир Федоришин, який очолює цей медичний заклад від дня його відкриття 2016 року.

Фото з Facebook-сторінки Володимира Федоришина

2018-го Федоришин одержав загальноукраїнську відзнаку "Головний лікар-2018" 3-го ступеня. Нещодавно, як прокоментував він Руху ЧЕСНО, вступив до лав політичної партії "БПП "Солідарність".

Федоришин також зізнався, що пропозиція стати довіреною особою Порошенка його здивувала. Мовляв, про це телефоном повідомив губернатор Франківщини Олег Гончарук.

"Вважаю позицію Порошенка правильною, а ведення ним зовнішньої політики – ідеальним. Зараз турбуються і за ветеранів, і за розвиток держави загалом. Багато зроблено для того, щоб держава процвітала", – пояснив медик, чому саме підтримує Порошенка.

На окрузі з центром у м. Надвірна (№87) довіреною особою Петра Порошенка став адвокат Михайло Романюк.

Фото зі сторінки Михайла Романюка у Facebook

Романюк – засновник власного адвокатського бюро, що надає юридичні послуги в Україні та Польщі. 2014 року, як зазначено на сайті Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області, був керівником обласного осередку новоствореної політичної партії "Національна демократична партія України". Як пояснив він Руху ЧЕСНО, очолював обласну парторганізацію до липня 2015-го. Лідером партії був директор столичної будівельної компанії "Будакс" Олександр Паньков.

Руху ЧЕСНО Романюк розповів, що вже не вперше стає довіреною особою Петра Порошенка:

"Я не є членом партії. Я адвокат, маю певний досвід у виборчому процесі. Виконував функції довіреної особи Порошенка на минулих президентських виборах".

На окрузі з центром у м. Снятин (№89) Порошенко довірився депутатові Івано-Франківської обласної ради, професору Івано-Франківського національного технічного університету нафти й газу, декану факультету технічного перекладу та документознавства Дмитрові Дзвінчуку.

Дмитро Дзвінчук – посередині. Фото: "Типовий Франківськ"

Дзвінчук є депутатом та уповноваженим представником фракції політичної партії "Солідарність" в Івано-Франківській облраді. Як повідомляв Рух ЧЕСНО, 2017-го він потрапив до списку кандидатів на відкликання, пропустивши 66% сесійних засідань протягом року.

Дзвінчук обирався депутатом обласної ради п'ять скликань поспіль, 2010-го йшов до облради від партії "Фронт змін", 2015-го – від "БПП "Солідарність".

На виборчому окрузі з центром у м. Долина (№86) Порошенко довірився своєму однопартійцю, керівникові Долинської районної організації профспілки працівників освіти й науки України, депутату Долинської районної ради Іванові Мельнику.

Окрім керівної посади у профспілці, Мельник у своїй декларації за 2017 рік зазначив ще кілька робіт за сумісництвом: голови правління у кредитній спілці "Тайстра", кредитного інспектора у кредитній спілці "Шанс", учителя трудового навчання в дошкільному навчальному закладі в с.Тяпче Долинського району.

Рух ЧЕСНО також проаналізував довірених осіб Володимира Зеленського на Франківщині.

Нагадаємо, що Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.

Фото на кавері з Facebook-сторінки Петра Порошенка.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]