Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Даніш Сергій

Даніш Сергій Павлович

Рік народження: 1980

Опис політика

Сергій Даніш - політик з команди колишнього мера Ірпеня забудовника Володимира Карплюка, який на місцеві вибори 2020 вирішив балотуватися від партії центральної влади “Слуга народу”. Брав участь у дерибані Біличанського лісу, фігурував у справі викрадення монахинь, як водій відмовився проходити алкотест на вимогу правоохоронців. Під час реформи децентралізації на профільному комітеті Верховної Ради виступав за приєднання Коцюбинського до Ірпеня.

У 2020 році обраний селищним головою Коцюбинського від партії “Слуга народу”. Передвиборча кампанія велась в тому числі за рахунок бюджетного гречкосійства

Під час президентської кампанії Даніш дозволяв задіяти адмінресурс - приміщення Будинку культури та селищної ради на користь Петра Порошенка. 

У 2020 році Даніш відвідував навчання тероборони і відмовився стріляти по мішені Путіна.

У 2019 році мешканці селища скаржилися на фекальний запах у воді й ініціювали проведення лабораторних аналізів води. Результати показали фекальне забруднення, про яке місцева влада не повідомляла населення і не забезпечувала підвозу якісної питної води. Через 2 роки перевірка роботи комунального підприємства виявила 21 порушення у водопостачанні, які зокрема ведуть і до гострих кишкових інфекцій.

У 2019 році авто Даніша зупинила поліція і чиновник відмовився пройти алкотест. Правоохоронці передали справу до суду, де суддя визнав вину політика, але зазначив, що строки для притягнення до відповідальності були пропущені. Жодного авто у декларації за цей рік Даніш в декларації не вказав навіть як транспортний засіб, на який чиновник мав право користування.

У 2016 році на майно Даніша суд наклав арешт. Справа полягала в тому, що Даніш продав незаконно чужу квартиру в Києві і мав би повернути гроші. До рішення про арешт майна політик, як повідомляють місцеві ЗМІ, встиг позбутися всього свого нерухомого майна та більше не зазначав свою доньку в декларації. 

Цього ж року політик став депутатом Коцюбинської селищної ради як представник партії того часного мера Ірпеня Володимира Карплюка - “Нові обличчя”. На той час мешкав в Ірпені і був заступником директора ТОВ “БІК “Благобуд”. Ця фірма мала проводити висотну забудову на території Біличанського лісу. На слуханнях щодо розгляду проєкту генплану Ірпеня, який в подальшому легітимізував забудову міста голосував “за”.

У 2015 році балотувався на виборах як кандидат на селищного голову Коцюбинського і програв кандидатці БПП Ользі Матюшиній, але представники партії “Нові обличчя” у раді на початку 2016 року провели переворот влади й незаконно усунули з посади Ольгу Матюшину. Через що Верховна Рада прийняла постанову провести перевибори Коцюбинської ради того ж року. “Новим обличчям” вдалося залучити голоси самовисуванців для проведення ще 4 переворотів влади, щоб Сергій Даніша зробити секретарем ради. Під час спецоперації СБУ вдалося записати аудіо, один із депутатів, що Карплюк за голосування обіцяв депутату 20 000 у.о.

У 2013 році Даніша звинуватили у викраденні монахинь і він був в СІЗО, доки Карплюк не надав матері кошти для внесення застави.

У 2008 році під час дерибану Біличанського лісу Коцюбинською селищною радою отримав ділянку лісу у приватну власність. Цю ділянку політик отримав по квоті спортсменів, які проявляли свою політичну активність як представники партії “Пряма дія”. Даніш очолив Ірпінський осередок “Прямої дії” у 2009 році.

Був помічником народного депутата “Партії регіонів” Петра Мельника (5 скликання). Посвідчення помічника народного депутата, як повідомляють ЗМІ, Даніш отримав не як помічник законотворця, а як його охоронець.

Балотування

Робота помічником для:

Верховна Рада 5, На громадських засадах

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу