Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності

Опис політика

Народна депутатка 9-го скликання від "Слуги народу"

У 2023 році НАБУ повідомило Марченко та її помічниці про підозру у зловживанні впливом. За даними слідства, за 5300 доларів вони обіцяли допомогти військовозобовʼязаному виїхати за кордон.

НАБУ і САП опублікували відео, на якому зафіксовано переговори фігурантів справи, листування нардепки з помічницею і момент, на якому Марченко намагається викинути хабар через паркан свого приватного будинку.

Після розголосу Марченко виключили з партії "Слуга народу", а Тернопільська обласна організація партії достроково припинила її повноваження.

Чоловік нардепки – Марченко Іван Олександровичз 2021 до 26 лютого 2022 року був військовим комісаром Львівської області.

Наприкінці 2022 року проголосувала за містобудівну реформу (#5655), яка впроваджувалася в інтересах забудовників і нівелювала вплив громадян на відбудову України. Через спротив громадськості станом на початок 2024 року президент не підписав законопроєкт, а отже він лишається нечинним.

ЗМІ називали нардепку Марченко людиною з групи бізнесмена Іллі Павлюка, який непублічно допомагав команді Володимира Зеленського під час президентських виборів у 2019-му і місцевих у 2020-му.

У травні 2020-го в розпал пандемії коронавірусу Марченко сфотографували у тренажерному залі у Тернополі, хоча на той момент згідно з карантинними обмеженнями ще діяла заборона на відвідування спортзалів і фітнес-центрів.

Марченко, яка була також заступницею співголови групи з міжпарламентських зв'язків з Азербайджаном, коментуючи конфлікт у Нагорному Карабасі у 2020-му, заявила, що Україна нібито готова надати військову допомогу Азербайджану.

Слова депутатки тоді довелося спростовувати партії "Слуга народу", президенту і міністру закордонних справ. Вони наголошували що Марченко висловила свою "особисту думку", що не відповідає офіційній позиції держави.

У 2019 році обрана до Верховної Ради 9-го скликання від партії "Слуга народу" під номером 63 у списку як членкиня партії. Членкиня однойменної фракції. Членкиня Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради. Голова підкомітету з питань законодавства про статус народного депутата.

До обрання нардепом працювала в ТОВ "Епіцентр К" і ТОВ "Нова лінія" як провідний фахівець департаменту навчання та розвитку персоналу.

Фасилітатор. Проводила навчання для ВПО у проєкті ПРООН "Розвиток навичок підприємницької діяльності серед ВПО та місцевого населення Луганської та Донецької областей".

До депутатства у Марченко також був відкритий ФОП на "діяльність ресторанів". Місцеві ЗМІ писали, що їй у Тернополі належав ресторан "Бограч".

За слів Марченко, після закінчення вишу вона працювала в медіакорпорації "ВІА" спочатку як рекламний агент, а згодом як керівник рекламної групи й директор з реклами. Очолювала радіохолдинг "Ретро та Люкс ФМ". Як маркетолог працювала в Національній торговій компанії. Була координаторкою консалтингової компанії в Тернопільській області та працювала з міським і районними центрами зайнятості. Також працювала бізнес-тренеркою у ТОВ "Територія бізнесу".

Закінчила Тернопільський національний економічний університет за трьома спеціальностями: "підприємництво", "фінанси та оподаткування", "економічна кібернетика".

Народилася 28 березня 1983 року в місті Сміла Черкаської області.

Маркерні голосування

Має корупційні ризики. Євросоюх двічі закликав відхилити законопроект 5655. Дізнатися більше

№ 5655

прийнято

Освіта

  • Освіта
    Освітній рівень: освіта вища

    Балотування

    Фракції

    • Верховна Рада 9
    • Серпень 2019 — ...
      Слуга народу

    Міжфракційні обʼєднання

    Комітети

    • Верховна Рада 9
    • Серпень 2019 — ...
      Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України
    У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

    Голосування у Верховній Раді 9

    У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

    Промови у Верховній Раді 9

    Дивитись більше про політика в інших джерелах

    Декларації
    Посіпаки
    Посіпаки-2
    Реєстр національних публічних діячів
    Гарна Хата
    Вони голосують для тебе
    Серпом по рейтингу