Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Різник Олексій

Різник Олексій Романович

Рік народження: 1985

Опис політика

Депутат Львівської міськради 8-го скликання від "Євросолідарності". Адвокат, бізнесмен, бізнес-партнер фігуранта антикорупційних розслідувань Григорія Козловського

У жовтні 2023 року місцеві ЗМІ звинуватили Різника в організації пікетів під міською радою з політичною метою. Пікетувальники вимагали у мера Львова Андрія Садового збільшити видатки на ЗСУ. У своєму Facebook Різник запустив флешмоб з розіграшем футболки з надписом "Садовий, віддай 2 ярди на ЗСУ!". Саме в таких футболках протестувальники пікетували міськраду.

У серпні 2023-го НАБУ відкрило кримінальну справу у зв’язку з приватизацією землі навколо Винниківського озера на Львівщині, де відкрили елітний курорт "Emily Resort". Частина ділянок належала Різнику, а частина дітям його бізнес-партнера Григорія Козловського.

За підсумками 2020 року місцеві ЗМІ називали Різника одним з найбагатших депутатів Львова.

У 2020 році обраний депутатом Львівської міської ради 8-го скликання від "Європейської Солідарності". Член однойменної фракції. Голова комісії архітектури, містобудування та розвитку територій.

На момент виборів самозайнята особа – адвокат.  

У 2019 році компанія Різника потрапила у будівельний інцидент. У 2020-му Офіс протидії рейдерства при Міністерстві юстиції скасував реєстрацію права власності доньки бізнесмена Григорія Козловського на львівські ринки "Підзамче" та "Винниківський", які були віддані в іпотеку підприємствам Козловського та Різника. 

У 2019 році був довіреною особою кандидата в народні депутати 9-го скликання Володимира Квурта.

У 2010-2015 був помічником депутата Львівської обласної ради 6-го скликання Ігоря Грещука.

У 2012 році отримав свідоцтво на заняття адвокатською діяльністю. У 2018 році отримав звання заслуженого юриста України.  

Також займається бізнесом. Різник є партнером бізнесмена і львівського депутата Григорія Козловського. Другим його партнером є ще один депутат міськради Львова Юрій Ломага.

Різник є співвласником ряду компаній: ТОВ "Вокзал", ТОВ "Страч", ТОВ "АВС 2017", ТОВ "Актив-комплект", ПП "Галицький шлях", ТОВ "Дейлор консалт", ТОВ "Львів-енергія",  ТОВ "Крімсон корп", ТОВ "Маріївка Грін Енерджі", фермерських господарств "Грибовичі" та "Полуничне" та ще 20 компаній, які мають назви від ТОВ "СОМ 1" до ТОВ "СОМ 20". Також вказаний керівником ТОВ "Апарт-готель", ТОВ "Квестен", ТОВ "Торговий дім Марвел".

Освіта вища. У 2006 році закінчив Львівський банківський інститут (магістр банківської справи), у 2008-му – правничий факультет університету ім. І Франка, здобувши кваліфікацію юриста.

У 2015-му здобув кваліфікацію магістра державного управління у Львівському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. У 2019 році закінчив Національний університет "Одеська юридична академія" (магістр за спеціальністю "Право").

Одружений. Має доньку.

Народився 12 травня 1985 року у Львові.

Балотування

Читайте на ЧЕСНО

Київ з водою та енергодецентралізацією, але без години запитань до КМДА

Київ з водою та енергодецентралізацією, але без години запитань до КМДА

Розподілення електропостачання та спільне виробництво електричної та теплової енергії у різних локаціях — головний фокус Концепції відновлення та підви...

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу