Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Горковенко Володимир

Горковенко Володимир Валентинович

Рік народження: 1975

Опис політика

Український політик та чиновник, колишній журналіст. Відповідав за медіанапрямок в адміністрації президента Петра Порошенка (2015-2019). Депутат Київської облради 8-го скликання від "Європейської солідарності"

У 2020 році обраний депутатом Київської обласної ради від "Європейської солідарності" (член партії) по округу №3 (Бориспільський район). Входить до фракції "ЄС", член комісії з питань екології, природокористування, мисливства, водних ресурсів, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та інших надзвичайних ситуацій.

Того ж року балотувався від "ЄС" і до Бориспільської районної ради, куди теж був обраний, але не увійшов до складу райради, оскільки отримав депутатський мандат в облраді.

У 2019 році українська англомовна газета Kyiv Post оприлюднила документи, які начебто були знайдені в кабінеті Горковенка, згідно з якими оточення експрезидента Петра Порошенка платило українським ЗМІ за сприятливе висвітлення, а також запускало інформкампанії проти його критиків в соцмережах.

Видання заявляло, що ці документи стосувались неофіційних інформаційних кампаній Адміністрації президента у 2015-2016 роках, і містили зокрема бюджети для ЗМІ за публікацію матеріалів за гроші. Газета також писала про формування пулу блогерів, які, виступаючи в ролі незалежних коментаторів, займалися підтримкою Порошенка.

Горковенко назвав інформацію Kyiv Post фейком від тодішнього заступника глави Офісу президента Кирила Тимошенка. Він наголошував, що оприлюднені документи не містять його підпису і зазначав, що не залишав жодних документів у своєму кабінеті, коли йшов з посади.

У тому ж 2019-му році, за інформацією Української правди, Горковенко брав участь у штабних нарадах партії "Європейська солідарність" напередодні парламентських виборів і консультував депутатів фракції "ЄС" перед ефірами та інтерв'ю.

У травні 2019 року указом президента Петра Порошенка призначений членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (НРУТР). Вже за кілька тижнів президент Володимир Зеленський скасував указ Порошенка про призначення Горковенка членом НРУТР. Наприкінці року Верховний суд визнав протиправним указ Зеленського про звільнення Горковенка. Сам Горковенко назвав це рішення суду "поганим подарунком" Зеленському від святого Миколая.

У 2014-2019завідувач відділу зв'язків з вітчизняними, регіональними та зарубіжними медіа департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України Петра Порошенка, має 5-й ранг держслужбовця.  

З 2014 року очолює Бориспільську партійну організацію партії "Європейська солідарність".

У лютому-червні 2014 року працював журналістом на телеканалі "Україна". Після звільнення заявив, що йде з професії.

До 2007 року працював журналістом на телеканалі "Інтер", згодом працював на "ICTV".

У 1998 році закінчив Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, у 2008-му -  університет економіки та права КРОК за спеціальністю "правознавство".

З 1995 року працював у програмі "Вікна" (ММЦ "Інтерньюз"). Спочатку як редактор сектору міст, а з 1997-го - редактор відділу інформаційного мовлення, репортер і спеціальний кореспондент ТІА "Вікна".  

У 1994 році розпочав кар’єру журналіста, влаштувавшись репортером на ТРК "Аверс" у місті Луцьк.  

Народився 24 листопада 1975 року у селі Красноволя на Волині.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу