Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Слабенко Сергій

Слабенко Сергій Іванович

Роки життя: 1965 — 2023

Опис політика

Народний депутат 4-го скликання від блоку "Наша Україна", депутата Волинської облради 5-го, 6-го і 7-го скликань. Загинув у 2023 році, захищаючи Україну

4 серпня 2023 року Слабенко загинув у віці 57 років у боях на Запорізькому напрямку. Був призваний на військову службу по мобілізації на посаду начальника відділення поточних бойових дій командного пункту штабу.  

У 2015 році обраний депутатом Волинської обласної ради 7–го скликання від ВО "Батьківщина". Член постійної комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

У 2012 невдало балотувався у Верховну Раду 7-го скликання як самовисуванець по округу №19 (Волинь). Член партії "Наша Україна". Того ж року від Волині балотувались і бізнес-партнери Слабенка Ігор Єремеєв та Степан Івахів.  

Разом вони були співвласниками групи компаній "Континіум", що включає мережу АЗС WOG і виробника молочних продуктів "Галичина", а також деяку нерухомість.

У 2013-му потрапив на 137 місце у рейтингу найбагатших людей України від журналу "Фокус". Його статки тоді оцінювали у понад 73 млн доларів.

З 2010 року – член Атестаційної палати Волинської кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури.

У 2010-му обраний депутатом Волинської обласної ради 6-го скликання за списком партії "Наша Україна" (член партії). Очолював однойменну фракцію. Член постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів.

У 2007 році невдало балотувався до Верховної Ради 5-го скликання від Блоку "Наша Україна" (№184 у списку, член партії).

У 2006 році обраний депутатом Волинської обласної ради 6-го скликання. Того року також невдало балотувався до Верховної Ради 5-го скликання від Блоку "Наша Україна" під номером 113 у списку (член партії).

У 2006-2009заступник голови Атестаційної палати Волинської кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури.

У 2002 році обраний народним депутатом Верховної Ради 4-го скликання від блоку Віктора Ющенка "Наша Україна" по округу №19 (Волинь), безпартійний. Був головою підкомітету з питань діяльності судів, судочинства та судово-правової реформи Комітету з питань правової політики.

У 1993-2004 працював у приватних структурах міста Луцьк на посадах директора, виконавчого директора та гендиректора.

До 2004 року був директором товариства "Континіум-Траст-Компані". У 1994-1997 – менеджер-фінансист, начальник відділу програмного забезпечення в ТзОВ фірма "Континіум". У 1993-1994 — менеджер-фінансист в ТзОВ "Юнона" та у Волинській філії АТ "Омета-Інстер".

У 1991-1993 — інженер Луцького міського центру зайнятості населення.

У 1988-1991 служив в Чернігівському ВВАУЛ на посаді заступника командира роти зв'язку та радіотехнічного забезпечення. Звільнений в запас у зв'язку зі скороченням штатів.

Має вищу освіту. У 1988 році закінчив Курганське вище військово-політичне авіаційне училище (РФ) за спеціальністю "військово-політична авіація", кваліфікація — "вчитель історії та суспільствознавства". У 1993-му –  Міжнародний інститут ринкових відносин та підприємництва Києва за спеціальністю "Організація управління виробництвом", кваліфікація – "менеджер-економіст". У 2002-му також закінчив МАУП (Київ) за спеціальністю "Правознавство".

 У 1983 році влаштувався робітником на Луцькому тарно-бондарному комбінаті, а незабаром був призваний на військову службу до лав Збройних сил СРСР.

Народився 28 серпня 1965 року у Луцьку.

Балотування

Читайте на ЧЕСНО

Криворізька концертмейстерка: хто отримував держмільйони від "Слуги народу"

Криворізька концертмейстерка: хто отримував держмільйони від "Слуги народу"

На початку березня 2024 року лише за кілька тижнів до дедлайну подання фінансових звітів парламентськими партіями своє існування припинила одна маловідома ко...

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу