Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Філіпчук Павло Ігорович
Фото: Філіпчук Павло

Філіпчук Павло Ігорович

Рік народження: 1983

Фігурант Реєстру зрадників

  • ФАР
    окупанти "призначили" керівником міста Каховка. Закликав у своєму ФБ змиритись з окупацією міста Каховки та підозрюється за вичненя державної зради та дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади з використанням засобів масової інформації (ч. 1 ст. 111, ч. 3 ст. 109 КК України).

Характеристики політика

  • Гречкосійство

Опис політика

19 жовтня 2022 року Указом Президента потрапив до санкційного списку РНБО, щодо осіб, які прямо або опосередковано підтримали військову агресію росії проти України.

1 квітня 2022 року ексдепутата обласної ради Павла Філіпчука російські окупанти "призначили" керівником міста Каховка.

6 березня 2022 року Офісом Генерального прокурора виявлено та розпочато кримінальне провадження за фактом вчинення колишнім депутатом Херсонської обласної ради державної зради та дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади з використанням засобів масової інформації (ч. 1 ст. 111, ч. 3 ст. 109 КК України). За даними журналістів в повідомленні йдеться про Філіпчука, який у перші дні війни закликав у своєму ФБ змиритись з окупацією міста Каховки.

У 2020 році балотувався як самовисуванець на посаду голови Каховської міської ради, та не був обраний.

У 2019 році балотувався до ВРУ 9 від партії ОПЗЖ. На момент балотування голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів виконавчого апарату Херсонської обласної ради. Рух ЧЕСНО зафіксував 9 кейсів гречкосійства від депутата.

У 2018 році місцеві ЗМІ зафіксували річну зарплату в 578 798 гривень з усіма додатковими нарахуваннями з кишень платників податків. Більшість нарахувань були позначені, як премії, і становили становила в середньому 293% від окладу. 

У 2015 році був обраний до Херсонської обласної ради від партії Опозиційний блок.

У 2010 році був обраний до Каховської міської ради від Партії Регіонів.  Йшов першим номером у списку, та на момент балотування був директором будівельної компанії ТОВ "Лекс-Буд". Місцеві ЗМІ звинувачували його у лобіюванні своїх родичів на посади у КП міста.

 Народився в місті Золочів Львівської області.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу