На рекламу у Facebook БПП щомісяця витрачає 73 тисячі гривень

Фото: На рекламу у Facebook БПП щомісяця витрачає 73 тисячі гривень

Блок Петра Порошенка "Солідарність" з 2016 року співпрацює з ТОВ "Постмен-Україна". Це підприємство для партії розміщує рекламу у Facebook. Таку інформацію оприлюднив у статті "Три роки звітування по-новому: на що витрачає кошти "БПП" аналітик партійних фінансів Громадського руху ЧЕСНО Олексій Півторак.

Згідно фінансовими звітами “БПП”, партія протягом 2016-2 кварталу 2018 року виплатила ТОВ «Постмен-Україна» 4,7 млн грн. Цій компанії гроші переказують виключно з рахунку для отримання державного фінансування.

Судячи з актів приймання-передачі виконаних робіт, які надали ЧЕСНО НАЗК, "Постмен-Україна" для БПП робить два види послуг:

- по-перше, налаштовує і розміщує рекламу в Facebook. Коштують ці послуги 72,9 тис грн в місяць;

- по-друге, моніторить медіа і соцмережі, створює відео і зображення для сайтів і внутрішнього  користування і здійснює прямі трансляції. Ці послуги, залежно від місяця, партія за це платить від 174-192 тисячі.

Громадський рух ЧЕСНО звертався до ТОВ «Постмен-Україна» за коментарем про співпрацю з “БПП”, але в компанії не відреагували.

Список деяких клієнтів "Постмен-Україна":

Нагадаємо, з 2016 року БПП отримала з державного бюджету на фінансування статутної діяльності близько 274 млн грн. Партія є другою за розмірами державного фінансування.   

Публічне звітування за видатки на рекламу в інтернеті – похвальний прецедент. В Адміністрації президента, наприклад, взагалі відмовляються повідомити, хто веде сторінку гаранта у Facebook, і скільки це коштує.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]