Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Бубка Василь Назарович
Фото: Бубка Василь

Бубка Василь Назарович

Рік народження: 1960

Характеристики політика

  • ФАРи: 1

Опис політика

Легкоатлет. Брат Сергія Бубки.

У 2023 році СБУ повідомила Василю Бубці підозру в колабораційній діяльності, пособництві державі-агресору, участі в терористичній організації, фінансуванні тероризму.

Слідство встановило, що він, перебуваючи на тимчасово окупованій території уклав від імені фірми "Монблан" контракт з так званим "Республіканським казначейством "днр"" на постачання пального.

Того ж року Василю Бубці відкрили кримінальне провадження за ст. 111-2 ККУ в пособництві державі-агресору. Журналісти-розслідувачі Bihus.info встановили, що фірма “Монблан”, що належить Василю Бубці та його брату Сергію з’явилась в російському реєстрі юридичних осіб. Також знайдено 3 контракти на постачання пального для структур росії, опубліковані на порталі закупівель рф на суму понад 800 тисяч осіб. Зокрема, укладено угоду з так званим “республиканским реабилитационным центром министерства здравоохранения днр” на майже 100 тисяч рублів. 

Попри відкрите кримінальне провадження компанії Бубки уклали угоди ще на 73 тисячі рублів на продаж пального так званому казначейству “днр”. Також  “Cпортивный клуб Сергея Бубки” з “медичним відділом” “міністерства внутрішніх справ” так званої “днр” підписали контракт на 2 тисяч 250 рублів. Василь Бубка очолював “Спортивний клуб Сергія Бубки”.

У 2015 році перереєстрував ВАТ “Монблан” у Волновасі.

У 2014 році Василь Бубка брав участь в “урочистостях” до дня прапора “днр” в Донецьку. Проживає на тимчасово окупованій частині України.

У 2012 році компанія Бубок "Монблан" проводила тендери із завищенням цін на 20% та 50%. Так, відділ освіти Калінінської районної у м. Донецьку ради з дозволу голови комітету з конкурсних торгів (заступника начальника відділу) Тетяни Бізбіз уклав угоду на 524 тис грн з ТОВ "Фірма "Монблан" на придбання тушок курей. За інформацією сайту "Наші гроші" ціна тендеру була вищою за середньоринкову на третину.

У 2010 році Василь Бубка був обраним до Донецької обласної ради від Партії Регіонів.

У 2002 році Василь Бубка був помічником свого брата нардепа Сергія Бубки на громадських засадах.

Співвласник фірми “Монблан”. Займався легкою атлетикою.

Народився 26.11.1960 року.

Балотування

Робота помічником для:

Верховна Рада 4, На громадських засадах

Фігурування в антикорупційних розслідуваннях

Дізнатися більше

Монблан і кури для дітей

  • закупівля за завищеною ціною тендерні махінації

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу