Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Аксьонов Андрій Анатолійович
Фото: Аксьонов Андрій

Аксьонов Андрій Анатолійович

Рік народження: 1971

Фігурант Реєстру зрадників

  • ФАР
    Підтримка анексії Криму та Донеччини з Луганщиною. Добровільна участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів.

Опис політика

Екснардеп Верховної Ради 9-го скликання, колишній регіонал.

У 2023 році написав заяву про складання депутатського мандата, а ВР підтримала це рішення.

У 2022 році під час голосування за Стамбульську конвенцію, був одним з 6 народних депутатів, які проголосували проти. 

У 2021 році був обраний народним депутатом ВРУ 9. Був членом групи з міжпарламентських зв'язків між Угорщиною та Німеччиною та головою "Асоціації шахтарських міст України".

Під час агітації в 50 окрузі Рух Чесно зафіксував приховану агітацію Аксьонова в день тиші та агітацію російською мовою.

До цього на конференції партії "Порядок" у Покровську її лідер, нардеп Муса Магомедов висунув кандидатуру Аксьонова на довибори у 50 окрузі. Його кандидатуру також підтримав колишній конкурент Аксьонова на виборах у парламент Руслан Требушкін. 

Присягу народного депутата складав під крики "ганьба!" з ложі для гостей, бо трибуну Ради заблокували нардепи "Євросолідарності", "Голосу" та позафракційник Гео Лерос.

У 2020 році зміг впевнено переобратись на посаду міського голови Добропілля. За нього проголосували 58,4% виборців.

У 2019 році Аксьонов на виборах у парламент програв менш ніж 1,5% (менше тисячі голосів) Руслану Требушкіну, який наразі став мером.

Того ж року був відсторонений від посади міського голови на три місяці.

У 2018 році за фактом відвідин окупованого Криму без поважної причини та за підробку документів проти Аксьонова прокуратура відкрила кримінальну справу, але він не з’являвся на судові засідання, а згодом взагалі виїхав за кордон.

За даними прокуратури, Аксьонов для того, щоб приховати свою відсутність на робочому місці у травні 2017 рокунадав до міської ради підроблений листок непрацездатності. На підставі підроблених документів меру були нараховані й виплачені бюджетні кошти.

Згодом Аксьонова оголосили у розшук, а його заступник Євген Бражников заявив, що Аксьонов перебував у клініці в Німеччині, де нібито лікувався від онкозахворювання. Через рік він повернувся на територію України. Краматорський міський суд відправив його під нічний домашній арешт, але через деякий час запобіжний захід замінили на особисте зобов’язання.

У 2017 році "Донбасс. Реалии" було проведено розслідування про те, як Аксьонов отримав російський паспорт. Нардеп Дмитро Лубінець надав документальні підтвердження того, як влітку 2014 року Андрій Аксьонов виїхав до анексованого Криму, де подав до окупаційної адміністрації заявку на отримання громадянства рф. Місцем проживання в заяві мер вказав Севастополь.

На сесії міськради не підтримав пропозицію вшанувати пам’ять загиблих бійців АТО хвилиною мовчання.

У 2015 обраний міським головою Добропілля як самовисуванець.

Тогож року вступив у конфлікт із організаторами автопробігу з українськими прапорами. У спілкуванні з учасниками акції "За Єдність України" висловився, що як міський голова міг би підтримати приєднання міста до росії

У 2014 році, за інформацією журналіста Дениса Казанського, Аксьонов організовував "референдум ДНР" у селищі Новодонецьке (околиця Добропілля), де тоді був селищним головою. Збереглося відео, де прихильники "ДНР" з сусідніх містечок дякують Аксьонову за те, що він організував "референду"”, та скаржаться на своїх міських голів, які не стали займатися сепаратизмом. У відповідь на звинувачення Аксьонов лише говорив, що перешкоджання референдуму — повноваження СБУ.

У 2010 був обраний головою селищної ради Новодонецька від "Партії регіонів".

Освіта вища.

Закінчив Донецький державний технічний університет, отримав повну вищу освіту за спеціальністю "Розробка родовищ корисних копалин" і отримав кваліфікацію гірничого інженера.

Народився 2 лютого 1971 року в селищі Новодонецьке Добропільської міськради.

Балотування

  • 2021
    Верховна Рада 9-го скликання, проміжні: ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "ПОРЯДОК"
    Обрано
  • 2020
    Добропільська міська рада - голова, 2020: ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "ПОРЯДОК"
    Не обрано
  • 2020
    список №1, округ 1
    Добропільська міська рада 8-го скликання: ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "ПОРЯДОК" — список №1, округ 1
    Не обрано
  • 2019
    мажоритарка 50
    Верховна Рада 9-го скликання, позачергові: САМОВИСУВАННЯ — мажоритарка 50
    Не обрано
  • 2015
    мажоритарка
    Добропільська міська рада - голова: САМОВИСУВАННЯ — мажоритарка
    Обрано
  • 2010
    Новодонецька селищна рада голова 6-го скликання: ПАРТІЯ РЕГІОНІВ
    Обрано

Посади

  • 2015-10-25 — ...
    Добропільський міський голова

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу