Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Швачко Антон

Швачко Антон Олексійович

Рік народження: 1992

Опис політика

Народний депутат України 9 скликання. 

Наприкінці 2022 року проголосував за містобудівну реформу (#5655), яка впроваджувалася в інтересах забудовників і нівелювала вплив громадян на відбудову України. Публічне обговорення проєкту не проводилося. ГО, ЗМІ та Асоціація міст України закликали нардепів доопрацювати проєкт. За кілька годин після скандального голосування петиція з вимогою до президента накласти вето набрала більше 25 000 голосів. НАЗК повідомила, що подані антикорупційні зауваження враховані не в повній мірі.

5 жовтня 2022 року увійшов до складу Комітету з питань цифрової трансформації, звільнившись від обов’язків члена Комітету з питань свободи слова.

7 вересня 2021 року - склав присягу і став народним депутатом України. Зайняв місце міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського.

Станом на кінець червня 2021 року Антон Швачко був головною обласного секретаріату партії Слуга народу в Сумській області. Згадка про це є в одній з новин на Facebook-сторінці партійного осередку "Слуги Народу", яку опублікував депутат Сумської облради Олексій Романько.

Кандидат у народні депутати 9 скликання, 139 номер у списку партії “Слуга народу”, безпартійний. Під час балотування був безробітним.

Згідно з декларацією 2019 року, єдиним доходом Швачка в 2018 році стали 48 тисяч гривень за "відчуження рухомого майна". Разом з тим, кандидат задекларував 2,5 млн гривень, 27 тис. доларів та 15 тис. євро готівкою, і ще 2,8 млн гривень розміщених на банківських рахунках.

У 2018 році Швачко став власником квартири у Сумах, вказана в декларації вартість об'єкта становить 93 тис. гривень та не відповідає ринковим цінам на нерухомість. 

Закінчив факультет маркетингу в Сумському Національному Аграрному Університеті, спеціальність “Інженер-технолог ресторанного бізнесу. Маркетолог”.

Маркерні голосування

Має корупційні ризики. Євросоюх двічі закликав відхилити законопроект 5655. Дізнатися більше

№ 5655

прийнято

Позбавляє впливу російських спецслужб в Україні під прикриттям релігі Дізнатися більше

№ 8371

прийнято

Дозволяє обіг медичних препаратів на основі канабісу, що полегшить лікування онкохворих та військових. Дізнатися більше

№ 8371

прийнято

Освіта

  • Освіта
    Освітній рівень: освіта вища

    Балотування

    Дивитись більше про політика в інших джерелах

    Декларації
    Посіпаки
    Посіпаки-2
    Реєстр національних публічних діячів
    Гарна Хата
    Вони голосують для тебе
    Серпом по рейтингу