Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Петров Олексій

Петров Олексій Геннадійович

Рік народження: 1976

Опис політика

Ексголова Закарпатської ОДА (2020), депутат Закарпатської облради 8-го скликання від "Слуги народу", генерал-майор СБУ

У 2022 році після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну пішов на фронт. Петров публікує на своїй сторінці у Facebook фото у формі, проте не пише про деталі служби.

У листопаді 2021 року депутати Закарпатської облради проголосували за дострокову відставку Петрова з посади голови облради, яку він очолював майже рік.

Цьому передувала інша спроба проголосувати за звільнення Петрова наприкінці жовтня, яка переросла в протистояння між депутатами та керівництвом облради. Сторони звинувачували один одного в порушенні регламенту. Петров заявляв про нелегітимність голосування і самоуправство депутатів та подав відповідні заяви до правоохоронців. Він зокрема звинувачував депутата від "Рідного Закарпаття" Володимира Чубірка в "політичному шантажі і тероризмі".

Наприкінці 2020 року обраний депутатом Закарпатської обласної ради 8-го скликання від "Слуги народу" як безпартійний. Очолював список "слуг" на цих виборах. На першому засіданні нової Закарпатської облради був обраний її головою. Входив до складу комісії з питань регіонального розвитку, комунального майна та приватизації.  

ЗМІ писали про нібито причетність Петрова до обшуків в угорських благодійних фондах у грудні 2020-го. Нібито, обшуки проводилися з метою тиску на представників угорської партії КМКС – аби партія увійшла до коаліції в облраді.  Сам  Петров усі обвинувачення спростовував.

У квітні-грудні 2020 року Петров був головою Закарпатської обласної державної адміністрації (ОДА). Був призначений замість Ігоря Бондаренка. Коментуючи призначення Петрова на цю посаду, заступник голови Офісу президента Сергій Трофімов називав його людиною "ефективною у кризових умовах". Петров пробув на посаді менше ніж рік.   

У 2019-2020 - начальник Управління СБУ в Кіровоградській області.  

У 2019 році ЗМІ називали Петрова можливим кандидатом на посаду заступника голови СБУ Івана Баканова.  

Журналісти Bihus.info тоді ж повідомляли, що Петров перед першим туром президентських виборів приватизував чотирикімнатну службову квартиру у Києві, хоча його родичі володіли численними квартирами, будинками та земельними ділянками у столиці та в Київській області. Сам Петров, до того ж володів кількома ділянками неподалік гірськолижного курорту Буковель.

У 2017-2019начальник Департаменту контррозвідки СБУ. Зокрема за даними ЗМІ, у 2017 році під керівництвом Петрова була проведена операція із затримання російського шпигуна в Кабміні, яким виявився заступник керівника протоколу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана Станіслав Єжов.

Петров був офіцером спецслужб понад 27 років, з 2018 року має звання генерал-майора.

У 2015 році нагороджений Орденом Данила Галицького.

Одружений. Разом з дружиною виховують п’ятьох дітей.

Має вищу освіту. У 1998 році закінчив Академію СБУ за спеціальністю "Правознавство". Заслужений юрист України (з 2018 року), кандидат юридичних наук. Директор навчально-наукового інституту СБУ

Народився 29 травня 1976 року в місті Коломна Московської області РФ.  

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу