Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Ратніков Дмитро

Ратніков Дмитро Геннадійович

Рік народження: 1977

Характеристики політика

  • Прогульництво

Опис політика

Ексголова Деснянської районної державної адміністрації у Києві, депутат Броварської міської ради 4, 5 та 8 скликань, депутат Київської обласної ради 6 скликання.

У 2023 році Ратніков разом з іншими головами РДА записав відео, у якому закликав мера Києва Кличка відмовитись від посади голови КМДА і виконавчих повноважень після звинувачень через непрацюючі укриття. Напередодні цього у Деснянському районі сталась трагедія, через закрите укриття від російських обстрілів загинула жінка з дитиною.

Після цієї події Деснянська РДА через офіційний лист попросила у міського голови премію для Ратнікова у розмірі 100% посадового окладу.

Згодом Ратнікова за рішенням Кабміну звільнили з посади голови Деснянської РДА через незадовільний стан укриттів у районі.

У тому ж році прізвище Ратнікова фігурувало у розслідуванні “Наших грошей” закупівлю електроенергії у школах Києва. Зокрема у Деснянському районі, яким керував Ратніков, школи купували електроенергію за найвищими цінами у столиці.

У 2021 році невдало балотувався на посаду Броварського міського голови під час перевиборів у місті, попри поразку пройшов до місцевої ради як депутат.

У тому ж році указом президента Ратнікова призначили головою Деснянської РДА у Києві. Після цього Ратніков склав мандат депутата Броварської міськради.

У 2020 році балотувався на посаду міського голови Броварів від партії “Слуга народу”, не був обраний, однак став депутатом Броварської міської ради.

У 2012 році невдало балотувався до Верховної Ради до парламенту по 97 округу (Бровари, Київська область), як самовисуванець.

З 2012 року працював на посадах посла з особливих доручень, радника-посланника посольства України в Російській Федерації, повноважного представника України в комісії при Економічній раді СНД.

У 2010 році обраний депутатом Київської обласної ради від “Європейської партії України”.

За даними аналітики Руху ЧЕСНО, був одним із найзатятіших прогульників, впродовж кількох років поспіль пропускав понад 50% засідань сесій, а комісії у 2013 та 2014 роках не відвідував взагалі. Через це він був кандидатом на відкликання мандату, свої прогули Ратніков пояснював частими відрядженнями за основним місцем роботи у Міністерстві закордонних справ.

З 2008 по 2010 рікасистент кафедри банківської справи Відкритого міжнародного університету розвитку людини “Україна”.

З 2007 до 2012 року Ратніков працював помічником одразу двох народних депутатів Верховної Ради 6 скликання: Володимира Рибака з Партії регіонів та Ігоря Савченка з БЮТ.

У 2002–2008 та 2011-2012 рокахдиректор ТОВ “Обнова”.

З 2002 по 2010 роки був двічі поспіль обраний депутатом Броварської міської ради.

З 1997 по 2000 рік працював керівником департаменту ЗАТ “Україна-Спорт-Груп”. 

У 1999-2002 році навчався в Інституті демографії та соціальних досліджень ім. М.В. Птухи НАН України та здобув ступінь кандидата економічних наук.

У 1999 році закінчив  Київський державний лінгвістичний університет 1999 році, спеціальність “менеджмент організацій”. У 2012 році закінчив Національну академію управління за спеціальністю “правознавство”.

Народився 3 квітня 1977 року у Броварах.

Балотування

Робота помічником для:

Верховна Рада 6, За строковим трудовим договором за сумісництвом
Верховна Рада 6, За строковим трудовим договором за сумісництвом

Посади

  • 2021-05-11 — 2023-06-27
    Голова Деснянської районної державної адміністрації у місті Києві

Читайте на ЧЕСНО

ТСК по Києву: розмежування повноважень держорганів столиці і QR-коди

ТСК по Києву: розмежування повноважень держорганів столиці і QR-коди

Розмежування повноважень Київської міської військової адміністрації (КМВА) та Київської міської державної адміністрації (КМДА), а також ризик підтоплення ста...

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу