Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Бандура Володимир Володимирович
Фото: Бандура Володимир

Бандура Володимир Володимирович

Рік народження: 1990

Фігурант Реєстру зрадників

Опис політика

Голова Святогірська (Донецька область) від ОПЗЖ

У 2023 році до суду передано обвинувальний акт щодо Володимира Бандури. Він обвинувачується у заволодінні бюджетними коштами на понад 3 мільйони гривень.

Слідство встановило, що у 2020 році Святогірською міською радою укладено договір з будівельним підприємством щодо реконструкції єдиного у громаді дитячого садочку.

Будівництво у підсумку не було завершене, проте акти приймання виконаних робіт, які підписав міський голова, містили неправдиві дані про повне виконання угоди. Через це з бюджету на рахунок будівельної компанії було перераховано зайвих 3 мільйони гривень.

У жовтні 2022 року за інформацією ЗМІ, суд заочно заарештував Бандуру. Суд встановив, що зібраних проти Бандури доказів достатньо для того, щоб обрати йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

14 червня 2022 року Офіс генпрокурора повідомив Бандурі про підозру у державній зраді. 

У вересні 2022 року Бандура потрапив до санкційного списку США та Канади.

За даними слідства, міський голова, перейшовши на бік ворога, поширив через засоби масової інформації звернення, в якому пропагував ідеї "руського миру". Також підозрюваний висловлював вдячність військовослужбовцям ЗС РФ, які захопили мирне місто.

13 червня 2022 року стало відомо, що Бандура перейшов на бік "днр". Він зустрівся з ватажком російського утворення Пушиліним, і той призначив його "головою адміністрації". Також Пушилін повідомив, що з Бандурою вони були "давно на зв'язку".

У відео Міноборони окупантів Бандура звинувачує Збройні сили України в підпалах й мародерстві, а Зеленського — в затягуванні війни. Також він заявив, що українські націоналісти й захисники "вбивають священнослужителів та ченців, займаються мародерством, грабежами".

У 2020 році обраний головою Святогірська від ОПЗЖ.

Народився 15 липня 1990 року.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу