Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Філіппова Марина Вікторівна
Фото: Філіппова Марина

Філіппова Марина Вікторівна

Рік народження: 1966

Фігурантка Реєстру зрадників

  • ФАР
    Перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту та добровільна участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів.

Опис політика

Колишня голова Краснолуцької міської ради від Партії регіонів (Луганська область).

Перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту та добровільна участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів.

26 вересня 2022 року СБУ повідомила про підозру організаторам псевдореферендуму на окупованих територіях Донеччини та Луганщини. Серед них Марина Філіппова, яка займає посаду "радниці голови лнр".

Філіппову підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Вона причетна до створення на тимчасово окупованих територіях фейкових структур, які імітують громадські ініціативи – так звані "общественные палаты".

У змові з іншими особами направила так званим "главам л/днр" звернення з ініціативою проведення на тимчасово захоплених ворогом територіях фейкового референдуму. Пропонувала негайне відокремлення від України та приєднання до рф.

Також Філіппова причетна до проведення низки агітаційних і пропагандистських заходів, спрямованих на формування у людей в окупації прихильного ставлення до рф, її "спецоперації» та участі в антиукраїнському «референдумі".

З 2021 року обіймала посаду "заступниці керівника адміністрації - начальниця управління розвитку у сфері територіального планування лнр".

У 2020 році поїхала до росії разом з бойовиками "лнр" нагороджувати медаллю російського козачого отамана Козицина, якого раніше називали мародером та бандитом. 

З 2016 року знаходиться під санкціями за Указом Президента через загрозу національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України та сприяння терористичній діяльності. 

У 2015 році в інтерв'ю розповіла про своє перебування у полоні протягом 4 місяців. 

З цього ж року знаходилася у розшуку МВС.

У 2010 році була обрана головою Краснолуцької міської ради від Партії регіонів. На момент виборів була секретаркою міської ради. Членкиня Партії регіонів. Також була обрана на посаду депутатки ради.

З квітня 2006 року обіймала посаду секретаря Краснолучської міської ради.

У 2002 році під час парламентських виборів була членкинею окружної виборчої комісії у Луганській області, ОВО №108. В той період була членкинею та заступницею керівника організації партії "Трудова Україна".

З 2001 по 2006 роки – заступниця, а потім – керівниця секретаріату Краснолучського відділення Луганської громадської організації Регіон. 

Освіта вища.

З 1983 по 1988 роки навчалася у Комунарському гірничо-металургійному інституті за спеціальністю Промислове та цивільне будівництво, кваліфікація – інженер-будівельник.

Фігурантка бази "Миротворець".

Народилася 22 вересня 1966 року у м. Армавір Краснодарського краю.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу