Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Пінаєв Олександр Вікторович
Фото: Пінаєв Олександр

Пінаєв Олександр Вікторович

Рік народження: 1976

Фігурант Реєстру зрадників

  • ФАР
    Херсонська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо Пінаєва. Він публічно через соцмережу закликав підкоритися окупантам і спряти загарбникам РФ.

Опис політика

У 2022 році Херсонська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо дій депутата Генічанської міськради. Як повідомляють місцеві ЗМІ, мова йде про Олександра Пінаєва. Він публічно через соцмережу закликав підкоритися окупантам і спряти загарбникам РФ. Рух ЧЕСНО перевірив сторінку політика у Facebook і виявив пости, які спрямовані на дискредитацію влади в Україні під час війни й підтримку російської пропаганди.

У 2020 році став депутатом Генніченської міськради як член партії “Ліва опозиція”. За нього віддали голоси 72 виборців. Перед виборами підтримував “Полк побєди” на 9 травня.

У 2015 році програв вибори на посаду мера Геніченська, але став депутатом, оскільки паралельно балотувався від партії “Соціалісти” в міськраду. На момент балотування був підприємцем. 

У 2012 році депутатський корпус виголосив недовіру меру Геніченська Пінаєву, який був обарний у 2010 році й на виборах переміг претендента від “Партії регіонів”.

Народився 28 липня 1976 року у смт Чаплинка. Проживає у місті Генічеськ.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу