Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Чаплига Михайло Вʼячеславович
Фото: Чаплига Михайло

Чаплига Михайло Вʼячеславович

Рік народження: 1974

Фігурант Реєстру зрадників

Опис політика

Політичний коментатор.

У 2023 році Михайло Чаплига назвав війну росії проти України “спеціальною військовою операцією”, а удари по росії — тероризмом. Це підхопив та увімкнув у своєму ефірі російський пропагандист Соловйов.

У 2022 році Чаплига перед початком війни, глузував з підготовки до війни та давав інтерв'ю пропагандистці Скабеєвій. Також заявляв, що Путін в очах Українців є "потужним лідером". 

Михайло Чаплига був частим гостем проросійських телеканалів "Наш" та "Zik" як експерт та політолог. 

Пізніше поширював інформацію, що російська пропаганда працює за механізмом "80% вільної, демократичного майданчика, а 20% потрібного наративу". І українцям цьому варто повчитись. У ефірі ток-шоу Наталії Мосейчук, заявив, що українські військові "привели до ситуації повного економічного фіаско". 

У 2021 році Чаплига виправдовував анексію Криму, на його думку, росія її здійснила, бо Україна порушила свої обіцянки й планувала розмістити там базу НАТО. Також Михайло Чаплига заявляв про геноцид російськомовних дітей та порівнював політику партнерів щодо України з планом розчленування післявоєнної Німеччини.

У 2020 році заявив, що потрібно купувати російську вакцину від коронавірусу, про яку домовився Медведчук, а не слухати команди з посольства США.

Також у сюжеті програми "Секретні матеріали" зазначив, що американці не лише використовують українців для експериментів, а й поширюють вірус в Україні. За словами авторів матеріалу, Україна не контролює ці "військові лабораторії", а доступ туди мають лише американські вчені. Називав Україну "колонією" та поширював тезу про "зовнішнє управління". 

У 2012-2018 роках Чаплига працював у Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини на посаді представника уповноваженого з питань зв’язків із громадськістю та інформаційних технологій.

З 2002 по 2005 був помічником народних депутатів Луценка, Шибка і Гавриша у 4 скликанні Верховної ради України.

Освіта вища.

Народився 25 вересня 1974 року в місті Борислав, Львівської області.

Балотування

Робота помічником для:

Верховна Рада 4, На громадських засадах
Верховна Рада 4, На громадських засадах
Верховна Рада 4, На громадських засадах

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу