Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Саєнко Олександр

Саєнко Олександр Сергійович

Рік народження: 1984

Опис політика

У 2019 році балотується до Верховної Ради 9 скликання номером 3 у списку партії "Українська Стратегія Гройсмана".

З 2016 року - Міністр Кабінету Міністрів України, керівник Офісу реформ прем’єр-міністра України. У 2015-2016 роках очолював Секретаріат Голови Верховної Ради України. 2014-2015 роки - працював позаштатним радником Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. 

З 2011 до 2014 року працював консультантом з економічних питань в МБФ “Фонд економічних реформ в Україні”. У 2006-2011 роках пройшов шлях від начальника відділу до керівника Школи вищого корпусу державної служби в Головному управлінні державної служби України.

У 2006 році обіймав посаду старшого державного податкового інспектора організаційно-розпорядчого управління Державної податкової адміністрації в Київській області. У 2005 році працював у Центрі сприяння інституційному розвитку державної служби Головного управління державної служби України на посаді головного консультанта відділу юридичного забезпечення та нормопроектування, начальника відділу міжнародного співробітництва.

З 2004 до 2005 року був провідним спеціалістом управління правового забезпечення бюджетної політики Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції. У 2003-2004 роках працював провідним спеціалістом Управління праці та соціального захисту населення Шевченківської РДА міста Києва. 

З 2017 року - почесний президент Національної Федерації Самбо України та Голова координаційної ради з питань реформи державного управління. Також є членом  Номінаційного комітету з відбору керівників особливо важливих для економіки державних підприємств, очолює Робочу групу з питань приватизації.

Закінчив Національну академію державної податкової служби України за спеціальністю “правознавство”, Київський професійно-педагогічний коледж ім.А.С.Макаренка та аспірантуру Інституту законодавства Верховної Ради України.

Пройшов навчання за Програмою розвитку лідерства в Центрі креативного лідерства (США) та Канадській школі публічної служби. Заслужений юрист України.

Освіта

  • Освіта
    Освітній рівень: освіта вища

    Балотування

    Робота помічником для:

    Верховна Рада 8, За строковим трудовим договором на постійній основі

    Посади

    • 2016-04-14 — ...
      міністр Кабінету Міністрів

    Посади у партіях

    Дивитись більше про політика в інших джерелах

    Декларації
    Посіпаки
    Посіпаки-2
    Реєстр національних публічних діячів
    Гарна Хата
    Вони голосують для тебе
    Серпом по рейтингу