Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Дзюдзь Михайло

Дзюдзь Михайло Семенович

Рік народження: 1957

Характеристики політика

  • ФАРи: 1

Опис політика

Ексдепутат Львівської обласної ради 7 і 8 скликань. Колишній керівник Управління державної пенітенціарної служби у Львівській області. Засуджений за корупцію.

У лютому 2024 року Дзюдзь втратив мандат депутата Львівської облради, замість нього депутатом став Микола Фрей.

У квітні 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зменшила на рік (з шести до п’яти років) тюремне покарання для Дзюдзя.

У жовтні 2022 року Вищий антикорупційний суд засудив Дзюдзя на 6 років з конфіскацією майна за організовану схему з хабарями. За даними слідства, як керівник Управління з питань виконання кримінальних покарань він вимагав від підлеглих керівників установ регулярно виплачувати йому 10-20 % від всіх видатків.

У 2020 році був обраний до Львівської обласної ради 8 скликання від “Європейської солідарності”, як безпартійний. Член комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку. Дзюдзь став депутатом та був включений партією “ЄС” до списку кандидатів попри відкриту кримінальну справу.

У тому ж році до виборів був затриманий на хабарі співробітниками НАБУ. Дзюдзь за даними слідства отримав одну із регулярних виплат у розмірі 1 тисячі доларів від одного зі своїх підлеглих. При цьому хабар Дзюдзь отримав у свій останній робочий день.

З 2017 до 2020 року очолював Західне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України.

У 2015 році був обраний до Львівської обласної ради 7 скликання від Блоку Петра Порошенка, як безпартійний. Голова постійної комісії з питань законності, правоохоронної діяльності, дотримання прав людини та військових проблем.

З 2010 до 2017 року був керівником Управління державної пенітенціарної служби у Львівській області. 

З 2008 до 2010 року очолював Управління державної охорони при ГУ МВС у Львівській області.

У 2003 році заснував та очолив громадську організацію “Асоціація працівників професійних охоронних структур у Львівській області”

Має вищу освіту.

Одружений, дружина – Марія Дзюдзь, є власницею ряду охоронних фірм.

Народився 18 серпня 1957 року у селі Вовче Львівської області.

Балотування

Фігурування в антикорупційних розслідуваннях

Дізнатися більше

ВАКС засудив депутата Львівської облради Дзюдзя на 6 років тюрми через хабарництво

  • діяльність в умовах конфлікту інтересів порушення антикорупційного законодавства

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу