Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Бахматюк Олег

Бахматюк Олег Романович

Рік народження: 1974

Опис політика

У жовтні 2022 року НАБУ та САП повідомили про вручення підозри Роману Насірову та його раднику Олегу Бахматюку у справі про одержання 5,5 млн доларів та понад 21 млн євро неправомірної вигоди за відшкодування ПДВ компаніям аграрного холдингу. За офіційним курсом НБУ на момент вчинення злочину йдеться про понад 722 млн грн. 

Збір доказової бази детективи НАБУ розпочали ще 2017 року та продовжують дотепер.

У травні 2020 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відправила Бахматюка під варту заочно.

Проте в червні Офіс генпрокурора закрив справу проти Бахматюка.

У листопаді 2019 року НАБУ повідомило про підозру 10 особам у заволодінні стабкредитом. Серед підозрюваних – колишній власник банку Олег Бахматюк. Пізніше Бахматюка оголосили у розшук.

На початку жовтня 2014 року VAB Банк, який належав Бахматюку, оголосив про необхідність рекапіталізації, бо у нього почалися проблеми з виплатою коштів вкладникам. Банк звернувся до НБУ з клопотанням надати йому стабілізаційний кредит і правління Нацбанку видало йому 1,2 млрд гривень. Але через 40 днів після видачі кредиту VAB Банк збанкрутував. Гроші Нацбанку не повернули.

У 2011 році заснував агрохолдинг UkrLandFarming (внаслідок злиття активів з «Авангардом»).

З 2007 року очолює раду директорів агрохолдингу «Авангард» (AVANGARDCO INVESTMENTS PUBLIC LIMITED). У 2010 році вивів Авангард на Лондонську біржу і залучив 208 мільйонів доларів.

У 2006 році балотувався до Верховної Ради 5-го скликання від Народного блоку Литвина, не обрано.

Також був призначений заступником голови правління НАК "Нафтогаз Україна" та викупив контрольні пакети облгазів: "Івано-Франківськгаз", "Львівгаз", "Закарпатгаз", "Чернівцігаз" та "Волиньгаз", які пізніше були продані структурам Дмитра Фірташа.

У 2005 році Бахматюка було призначено начальником управління експертної оцінки інвестицій та корпоративного фінансування НАК "Нафтогаз України". 

Також у 2005 році він створив банк "Фінансова ініціатива".

У 2002 році Олега Бахматюка було обрано депутатом Івано-Франківської міської ради від СДПУ. Був членом фракції "Економічне відродження", членом комісії міської ради з питань планування фінансів, цін та бюджету.

У 2001 році заснував Прикарпатську фінансову корпорацію, яка займалася оптовою торгівлею продуктами, алкоголем, нафтопродуктами.

Освіта вища.

У 1996 році закінчив Чернівецький економіко-правовий інститут із дипломом у сфері управління бізнесом. А у 2005 році - Івано-Франківський національний технічний університет нафти та газу, отримав диплом у галузі інженерії, фізики та менеджменту.

Народився 14 серпня 1974 року в Івано-Франківську.

Балотування

Читайте на ЧЕСНО

ТСК по Києву: розмежування повноважень держорганів столиці і QR-коди

ТСК по Києву: розмежування повноважень держорганів столиці і QR-коди

Розмежування повноважень Київської міської військової адміністрації (КМВА) та Київської міської державної адміністрації (КМДА), а також ризик підтоплення ста...

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу