Депутатки “обмінялися” матдопомогою для своїх синів

Фото: Депутатки “обмінялися” матдопомогою для своїх синів

Представниця "Опозиційного блоку" в Запорізькій міськраді Ніна Гурська частину свого депутатського фонду спрямувала на допомогу сину іншої обраниці — Ірини Клець, яка пройшла до ради від БПП. Своєю чергою, Клець допомогла грошима з бюджету сину Ніни Гурської. Чому саме сини депутаток отримали кошти, дізнавався Рух ЧЕСНО.

Депутатський фонд – це кошти з бюджету міста, які депутати мають право розподіляти на потреби мешканців. У Запоріжжі загальний розмір депутатського фонду 2019 року становив 64 мільйони гривень, котрі було рівномірно розподілено між обранцями громади. Частину цих грошей, а саме 30%, депутати могли виділяти як матеріальну допомогу громадянам, які опинились у скрутному становищі. 

Рух ЧЕСНО з'ясував, що частину грошей з депутатських фондів запорізькі обранці надали своїм же родичам.

Так, у 2019 році допомогли родині зі своїх депутатських фондів Ніна Гурська з "Опозиційного блоку" та Ірина Клець, яка балотувалася до Запорізької міської ради від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність".

Зокрема, за клопотанням "опоблоківки" Гурської допомогу з її фонду в розмірі 10 тисяч гривень отримав Олександр Володимирович Клець. 

Ірина Клець, світлина – 061.ua

Це син депутатки від БПП Ірини Клець, яка працює лікаркою в КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги №2". Сам Олександр Клець торік обіймав посаду інспектора відділу державного контролю та нагляду за безпекою на транспорті управління Укртрансбезпеки в Запорізькій області. З його декларації також відомо, що й 2018 року він одержав від міста допомогу в розмірі 40 500 гривень.

Своєю чергою за клопотанням Ірини Клець так само 10 тисяч гривень як матеріальну допомогу з міського бюджету отримав Денис Георгійович Гурський. 

Ніна Гурська разом з Олександром Гончаром, світлина з Facebook

Це син депутатки від "Опоблоку" Ніни Гурської. У своїй декларації за 2018 рік вона зазначила, що на правах спільної власності володіє квартирою в Запоріжжі загальною площею 52,5 кв.м. 

У декларації за 2018 рік Ніна Гурська зазначила, що співволодіє квартирою

Ще одним співвласником цієї квартири, згідно з даними Державного реєстру речових прав, є Денис Гурський, якому 37 років. 

За держреєстром, Денис Гурський та Ніна Гурська співволодіють однією квартирою

Тобто, депутатки з "Опоблоку" та БПП обмінялися грошима з депутатських фондів для своїх же синів. 

Ми звернулися по коментарі до обох представниць Запорізької міської ради. На жаль, зв'язатися із Ніною Гурської Руху ЧЕСНО не вдалося — депутатка не відповідає на телефонні дзвінки. Ірина Клець у телефонній розмові пояснює: допомогла сину колеги, бо він тяжкохворий. 

“У нього дуже складна ситуація зі здоров'ям, пов'язана з онкологічним захворюванням та інвалідністю, про що є відповідна довідка. Така ситуація склалася не цього року — проблеми зі здоров'ям у Дениса вже років 15-ть. А на онкологію ми (депутати, - ред.) завжди даємо по пять-десять тисяч гривень. Історія там складна. Ви можете подивитися усі мої видачі грошей на матдопомогу: якщо ситуація стосується важких захворювань, то завжди намагаюся дати більшу суму. Адже як лікар розумію, наскільки зараз дороговартісне лікування”, — пояснила Ірина Клець. 

З приводу допомоги для власного сина депутатка розповідає: гроші пішли на операцію. За словами Ірини Клець, йому видаляли вени після травми. 

“Зарплата у сина дуже невелика, а на операцію потрібно було 25 тисяч гривень. 15 тисяч гривень ми назбирали і 10 тисяч гривень отримали у якості допомоги. Як і будь-який інший житель Запоріжжя. Що Ніна Гурська, що я — ми намагаємося нікому не відмовляти у допомозі, кои вона необхідна”, — розповідає обраниця. 

У 2018 році Ірина Клець разом з чоловіком та сином отримали майже 420 тисяч гривень доходів, з яких 40 500 гривень становила допомога з міського бюджету для сина.  

Про Ірину Клець відомо, що 2015 року вона усупереч рішенню "рідної" фракції проголосувала разом з депутатами від "Опоблоку" за обрання Руслана Пидорича (представника "Нової політики") секретарем міської ради. Через це її тоді виключили з фракції БПП "Солідарність" у міськраді. Утім, згодом повідомляли, що Клець далі проводить зустрічі з партійцями БПП. 

Нагадаємо, раніше Рух ЧЕСНО повідомляв, що доньці запорізького депутата дали з бюджету понад 200 тисяч гривень допомоги для тата. А ще одна запорізька депутатка з “Опоблоку” надала матдопомогу зі свого фонду помічнику, який раніше придбав в неї майно. 

 

Фото– https://zp.gov.ua/uk


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]