Чому з’явилася іменна партія мера-“свободівця” та команди мерів- “свободівців”

Фото: Чому з’явилася іменна партія мера-“свободівця” та команди мерів- “свободівців”

12 червня у Хмельницькому зареєстрували політичну партію “Команда Симчишина”. Керівником політсили, названої на честь мера міста – “свободівця” Олександра Симчишина, став Юрій Решетніков. Про це свідчать дані сервісу YouControl. Про очільника партії відомо лише те, що він є фізичною особою – підприємцем. 

Ще одним підписантом є Максим Мураховський. Цікаво, що це не новостворена партія, а перейменована з існуючої політичної партії “Миру і розквіту”, яку заснували 2015 року та зареєстрували на Київщині.

 

Кожна друга партія змінює свою назву. Про це писав Рух ЧЕСНО. І 7% з них є іменними.

Згідно зі свіжими соціологічними дослідженнями КМІС, рейтинг ВО “Свобода”, котру представляє мер Хмельницького, є досить низьким. Якби вибори до Верховної Ради України відбулись у травні цього року, партія набрала б 1,6%. Що стосується минулорічних парламентських виборів, то результат “Свободи” на Хмельниччині був менш ніж 3%.

ВО “Свобода” – не єдина партія, рейтинг якої істотно похитнувся. Так, у Запоріжжі значно знизився рівень підтримки Опозиційного блоку”, що на парламентських виборах сягнув у регіоні лише 5%. Мер міста Володимир Буряк, котрий свого часу балотувався від цієї політсили, планує йти на місцеві вибори з іменним проєктом –Партією Володимира Буряка “Єднання”.

Рух ЧЕСНО звернувся по коментар до Хмельницького міського голови Олександра Симчишина, аби зрозуміти, чи справді він планує вести на вибори нову політичну силу, чи це потенційний клон від конкурентів. Проте політик сказав, що наразі не готовий коментувати це питання.

Однак під час нещодавнього інтерв’ю телерадіокомпанії “ВЕЖА” Руслан Марцінків, міський голова Івано-Франківська та однопартієць Олександра Симчишина, повідомив:

“З Олександром я спілкувався буквально сьогодні. Він іде на мера від ВО “Свобода. Єдине що, не всі люди хочуть вступати в партію, тому в нас створена громадська організація “Команда Марцінківа”.

У Хмельницькому теж активно працюють над нарощуванням впізнаваності "Команди Симчишина".

Зауважимо, що від початку року в соціальних мережах відзначаються активністю сторінки з такою назвою. Там повідомляють про роботу мера Хмельницького та частини депутатів Хмельницької міської ради. Таким чином покращується впізнаваність бренду “Команда Симчишина”. 

Ба більше, в Івано-Франківську, міським головою якого теж є “свободівець”, уже тривалий час у зовнішній рекламі існує схоже позиціонування з прізвищем мера – “Команда_Марцінківа”. 

Проте наразі партія з такою назвою, як “Команда Марцінківа”, у держреєстрі відсутня. У своєму нещодавньому коментарі Руслан Марцінків наголосив, що він належить до команди ВО “Свобода”.

 

Нагадаємо, торік екснардеп Юрій Левченко вийшов з партії “Свобода”, а 9 червня 2020 року презентував свою партію “Народовладдя”, від якої, ймовірно, балотуватиметься до Київради.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]