У Борисполі вибори виграв представник ЄС - Рух ЧЕСНО

Фото: У Борисполі вибори виграв представник ЄС - Рух ЧЕСНО

За результатами підрахунку голосів у Борисполі представник ЄС і депутат міськради Володимир Борисенко набрав 28,41%. Його найближчий конкурент чинний секретар Бориспільської міськради  Владислав Байчас депутат від “Слуг народу”, який балотувався як самовисуванець, посів друге місце і набрав 20,61%. Про це свідчить “Повідомлення про підсумки та результати голосування з виборів Бориспільського міського голови, який надали Руху ЧЕСНО в ТВК.

 

Народна депутатка Анна Скороход, яка пройшла в парламент від “Слуги народу” і наразі входить до депутатської групи "За майбутнє", набрала менше 7% голосів у Борисполі.

У Борисполі, як і в Новогород-Сіверську, де за попередніми підрахунками перемагає представниця партії мера Чернігова Рідний дім чинний секретар міськради Людмила Ткаченко,  не буде другого туру виборів, оскільки ці громади мають менше 75 000 виборців. Парламентарі передбачили різні правила гри для великих і малих громад.

Читати також: Відрив до 100 голосів. Яким містам і чому не дали шансу на другий тур?

Єдине місто, яке могло б проводити другий тур, - це Бровари (Київська область). Але тут за попередніми підрахунками ексрегіонал Ігор Сапожко, який провів у раду своїх людей від партії “Команда Ігоря Сапожка - “Єдність” може набрати більше 50%. Якщо остаточні результати засвічдать такий результат, то другого туру в громаді не буде.

Нагадаємо, 17 січня у трьох містах обирали мерів - у Броварах, Борисполі (Київщина) та Новгород-Сіверську (Чернігівщина).

У Броварах, окрім мера міста броварчани обирали ще й депутатів ради. За рішенням суду результати виборів, які відбулися в Броварах 25 жовтня, визнали недійсними. Там ТВК прийняло рішення про подвійну нумерацію бюлетенів - на контрольному талоні і на самому бюлетені. Відповідно була порушена таємниця голосування.

Що стосується Борисполя та Новгород-Сіверська, то тут обрані громадою мери померли через коронавірус.

Під час виборів 17 січня Рух ЧЕСНО на дільницях фіксував низку випадків фотографування бюлетенів, а у Броварах, на одній із дільниць, де були представники Руху ЧЕСНО урни не мали необхідних печаток, була розміщена прихована агітація. Одна жінка відмічала виборців, які вже встигли проголосувати. Поліція виявила ознаки сітки.

Також у містах Рух ЧЕСНО фіксував як приховану, так і звичайну агітацію, якої в день виборів не мало бути.

24 січня відбудуться вибори мера Конотопа. Тут теж обраний громадою мер Олександр Луговий помер восени від коронавірусу.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]