Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Байчас Владислав

Байчас Владислав Михайлович

Рік народження: 1970

Характеристики політика

  • ФАРи: 1

Опис політика

В.о. мера Борисполя (з 2023 року), секретар Бориспільської міськради (2020-2023). Двічі депутат Бориспільської райради (6-го і 7-го скликань). Колишній член "Партії регіонів". Фігурант антикорупційних розслідувань

10 листопада 2023 року призначений в.о. обов'язків міського голови Борисполя після звільнення попереднього голови Володимира Борисенка, який пішов в ЗСУ.

У 2021 році невдало балотувався на посаду Бориспільського міського голови на повторних виборах як самовисуванець. Чотири політсили "Слуга народу", "Батьківщина", "Наш край" та ОПЗЖ підтримали Байчаса як єдиного кандидата.

Як секретар міськради виконував обов’язки міського голови Борисполя після смерті від коронавірусу мера міста Анатолія Федорчука.

У 2020 році обраний депутатом Бориспільської міської ради 8-го скликання від "Слуги народу" (безпартійний). Був призначений секретарем Бориспільської міськради. 

Тоді ж балотувався від “слуг” і в мери Борисполя, але програв вибори, посівши третє місце

У 2016 році "Наші гроші" встановили, що на Байчаса та його найближчих родичів зареєстровано 26 га землі на Київщині, ще 43 га належить їм на праві користування. Зокрема йдеться про землі, розташовані під військовим полігоном Нацгвардії.

У 2015 році вдруге обраний депутатом Бориспільської районної ради 7-го скликання від БПП (безпартійний). Також знову обраний головою Бориспільської районної ради. 

Журналісти "Наші гроші" писали, що таксі аеропорту "Бориспіль" у 2014-му  без жодного конкурсу перейшло під контроль фірми, засновником якої є Байчас, а у 2015-му журналісти встановили, що найкращі парковки в аеропорту обслуговує компанія його бізнес-партнерів. 

Наприкінці лютого 2014 року після розстрілів на Майдані подав у відставку з посади голови Бориспільської районної ради.

22 січня 2014 року на тлі подій на Майдані Байчас отримав нагороду "За заслуги" ІІІ ступеня від Віктора Януковича, який на той момент все ще був президентом.

У 2010 році обраний депутатом Бориспільської районної ради 7-го скликання від "Партії регіонів" як член партії. Був головою райради (2010-2014). З 2010-го також очолював районний партійний осередок "регіоналів".

У 2007-2010 роках був помічником на громадських засадах нардепа від БЮТ і експрокура Київщини Сергія Міщенка, якого пов’язують з ексгенпрокурором Віктором Пшонкою. За інформацією "Наші гроші", Байчас є кумом Міщенка.

У 2000-2010 – голова правління ВАТ "Євронафтопродукт", що займалася торгівлею пальним, металами і промисловими хімічними речовинами. 

У 1995-2000 – директор ТОВ "Найс" і ТОВ "Найс-тауер", що займалися оптовою і роздрібною торгівлею паливом. Вказаний як засновник і співвласник цих компаній. 

З 1992 року, за словами Байчаса, він почав займатися бізнесом.

У 2017 році закінчив факультет правознавства Одеського національного університету ім. Мечникова.

Одружений, виховує чотирьох дітей. 

Один з синів Байчаса - Дмитро - працює у столичній прокуратурі та був прокурором у справі екснардепа Мустафи Найєма. У 2010-му 18-річний Дмитро Байчас за кермом свого Porsche Cayene втрапив у ДТП у Києві, грубо порушивши правила дорожнього руху.

Брат Владислава Байчаса - Сергій Байчас - був депутатом Бориспільської райради 6-го скликання. 

Народився 28 червня 1970 року в селі Проців, Бориспільського району Київської області.

Балотування

Робота помічником для:

Верховна Рада 6, На громадських засадах

Фігурування в антикорупційних розслідуваннях

Дізнатися більше

Міщенко контролює найближчі парковки "Борисполя"

  • необґрунтоване проведення закупівлі "в одного учасника" тендерні махінації

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу