Вночі “замінували” окружну виборчу комісію на Франківщині (87 округ)

Фото: Вночі “замінували” окружну виборчу комісію на Франківщині (87 округ)

Близько 2-ї години ночі у місті Надвірній на Франківщині з’явилось повідомлення про замінування ОВК по 87-му виборчому округу. Там тривав підрахунок голосів проміжних виборів, що відбулись 28 березня.  Наразі Василь Вірастюк та Олександр Шевченко заявили про те, що виграли вибори на окрузі.

За інформацією журналіста Руху ЧЕСНО, що перебував безпосередньо на місці події - членів дільничих виборчих комісій вивели на вулицю працівники поліції. У приміщення не запускали нікого. При цьому, ОВК ще протягом півгодини проводила свою роботу, приймавши протоколи від членів ДВК, які, на той час, знаходились безпосередньо в залі засідань. В приміщенні, на той час перебувало понад 20 осіб, в тому числі і один з кандидатів по округу Олександр Шевченко, висунутий партією “За майбутнє”.

Близько 2:30 ночі ОВК оголосила перерву на санітарну обробку приміщення та тимчасово припинила свою роботу. Членів ДВК вивели на вулицю, а представники ОВК, кілька спостерігачів і представники кандидатів залишились у приміщенні. 

Члени ДВК понад добу очікують на свою чергу подачі протоколів до ОВК просто на вулиці. Фото: Максим Лисюк.

Близько 1-ї години ночі спостерігачі, які перебували в ОВК повідомили, що її голова Руслан Кашніков покинув приміщення, зіславшись на погане самопочуття. З ним приміщення покинув і один з ІТ-спеціалістів, що відповідав за внесення даних про підрахунок голосів у систему. Кашніков в ОВК представляє партію “Голос”. Засідання комісії продовжив заступник.

О 3:30 до ОВК впустили журналістів. Поліція та сапери перед тим оглянули приміщення та не знайшли вибухових пристроїв. В цей же час відновила свою роботу і ОВК, засідання. Комісія проголосувала за те, що за відсутності голови на засіданні головуватиме Артур Доронін.  

О 3:30 ОВК відновила свою роботу. Фото: Максим Лисюк

Нагадаємо, що 28 березня на 87-му окрузі відбулись проміжні вибори до ВРУ. За результатами екзитполу Соціологічної групи “Рейтинг” - перемогу здобув представник партії “За майбутнє” Олександр Шевченко. За даними паралельного підрахунку голосів у штабі Шевченка - він переміг найближчого переслідувача Василя Вірастюка, якого висунула партія “Слуга Народу” з результатом у 30,89% голосів. У Вірастюка - 30,52%. 

У штабі Василя Вірастюка результатів паралельного підрахунку голосів не оприлюднили, проте заявили, що переміг на виборах саме Вірастюк. Офіційної заяви від Руслана Кошулинського, якого висунула партія “Свобода” не було, проте його vip-агітатор міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків оприлюднив на своїй сторінці у Facebook результати паралельного підрахунку, згідно яких Шевченко зайняв перше місце, Вірастюк - друге, а Кошулинський - третє. 

Станом на 4:30 30 березня - ОВК опрацювала 65% протоколів, згідно яких лідирує Василь Вірастюк з 31,5% голосів. У Руслана Кошулинського - 29,2% а у Олександра Шевченка - 28,2%. 

Що стосується Донеччини (50 округу), де також проходили вибори, то тут перемагає Андрій Аксьонов, який подавався на громадянство РФ.

Нагадаємо, восени на місцевих виборах в Одесі також “мінували” ОВК. У цьому місті переміг чинний мер Геннадій Труханов (“Довіряй ділам”) із результатам 54%.

 

Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал “ЧЕСНО”.

Приєднуйтесь до нашої сторінки у Facebook!

 

Читайте також:

Проміжні звіти: скільки витрачають на вибори кандидати в нардепи від Франківщини

Дочасна агітація та церква як агітмайданчик: як потенційні кандидати в нардепи працюють на Франківщині

Вибори нардепа на Франківщині — хто вже працює у 87-му окрузі


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]