Суд заборонив партію Наталії Вітренко

Фото: Суд заборонив партію Наталії Вітренко

Восьмий апеляційний суд Львова 23 червня заборонив діяльність “Прогресивної соціалістичної партії України”.

Про це Руху ЧЕСНО повідомили в СБУ. Таким чином суд заборонив вже 12-ту проросійську партію. 

Проросійський політичний проєкт Прогресивних соціалістів незмінно очолює Наталія Вітренко, яка внесена Рухом ЧЕСНО в Реєстр держZрадників. ПСПУ — єдина партія, яка подавала зустрічний позов і затягувала суд. 

Це не перший раз, коли партія намагається боротися у судовому порядку. Партія держZрадниці Наталії Вітренко “Прогресивні соціалістична партія України” у 2019 році висувала її у президенти. Але виборці про це так і не дізналися. Вітренко не було як кандидатки у бюлетені.

Читати також: Колиска соціалізму заборонена. Хто заїхав в політику на партії Мороза?

Виявляється Мін`юст не вносив до реєстру необхідні зміни до статутних документів, хоча партії їх подавала, починаючи з 2015 року. Апеляційний суд зазначив, що Мін`юст мав можливість внести зміни і партія могла б висувати свого кандидата у президенти.

Ймовірно, у Мін’юсті є свідомий диверсант, який прийняв системне рішення, у результаті якого нафталіновим проросійським партіям вхід у політику був закритий ще до судової заборони. Рух ЧЕСНО дякує Мін’юсту за державницьку правову позицію”, — наголошує лідерка Руху ЧЕСНО Віта Думанська.

Читайте також: Заборона Партії Шарія: як боролися із проросійським проєктом

Прогресивні соціалісти — не єдина партія, яка має проблеми зі статутом. У коментарі Руху ЧЕСНО засновник та керівник “Робітничої партії України (Маркситсько-Ленінської)” держZрадник Олександр Бондарчук пояснює це так:

Это все тянется еще с 2015 года, когда с декомунизацией нужно было внести изменения в устав и программу, убрать там все левые и Марксистско-Ленинские направленности. Мы подавали несколько раз в Минюст эти изменения тогда, но их постоянно возвращали на доработку. Вот такие бюрократические рогатки. В итоге мы плюнули на это дело и изменений так и не внесли. Вот поэтому сейчас и будут запрещать партию”.

Читайте також: Заборона ОПЗЖ: якщо не садити зрадників — вони знову можуть балотуватися

Робітнича партія чекає на свою заборону в суді. Засідання у цій справі має відбутися 5 липня.

Нагадаємо, 20 березня 2022 року Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про припинення діяльності низки політичних партій. 

Окрім ПСПУ, суд уже заборонив діяльність партій ОПЗЖ,  “Опозиційний блок”, “Партії Шарія”, “НАШІ”, “Блок Володимира Сальдо”, “Соціалістичної партії України”, партії “Держава”, “Соціалісти”, “Справедливість та розвиток”, “Лівої опозиції” та “Союз лівих сил”.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]