Лендлорди та автолюбителі Черкаської міськради: депутат-безхатько змінює жінок і місце проживання. Оновлено

Фото: Лендлорди та автолюбителі Черкаської міськради: депутат-безхатько змінює жінок і місце проживання. Оновлено

Позафракційний лідер "УКРОПу" Зоря - безхатько. Злиденний Лукирич позичив 1,5 млн третім особам. Лендлорд Фомич вирощує овочі. Найбагатший депутат міськради продав свій "Мерседес" та вліз у борги. Один з депутат позичив 18 млн гривень, але про борг забув.

Бабусині землі здають іноземцям та вирощують овочі

Найбільше землі належить  депутату з фракції “Партія вільних демократів” (правонаступниця партії “Яблуко”, лідер якої Михайло Бродський) Володимиру Гриценку.

Натисніть для збільшення

Землі Гриценко отримав у спадок, але сам їх не використовує. Свої ділянки здає  в оренду, за що отримує щомісячний прибуток.

 

Це дві земельні ділянки, залишилися мені у спадок від бабці Євдокії Іванівни та діда Івана Степановича Бойка, які проживали в селі Демки Черкаської області, та працювали там в колгоспі. Ці чарівні рідні люди залишили мені спадщину, відписали мені ці дві бойові ділянки. На сьогоднішній день я здаю їх в оренду місцевому господарству “Атлантік”, власник якого є громадянин США, що там вирощують не знаю, - розповідає депутат Гриценко.

 

Позафракційний Микола Фомич має у власності декілька земельних ділянок, які в сукупності складають 2  гектари землі. Одну з ділянок використовує за призначенням, а другу здає в оренду:

 

У меня два участка, один 0,7 га, а второй 1,3 гектара земли. Первый я сдаю в аренду фермеру, а участок в 1,3 гектара это собственное сельское хозяйство, там выращиваем овощи.

 

Найбагатший депутат Роман Дискант із фракції “Батьківщина”,  розповів про бізнес, майно та позичені кошти, а про землі коментувати погодився тільки віч-на-віч.

 

Я так не могу говорить, поймите, мне нужно видеть глаза собеседника, извините, - каже Дискант.

 

Найбільші автопарки у найбагатших  “батьківщинівців” та депутатів “Солідарності”

У Черкаській міськраді депутати віддають перевагу маркам авто  Lexus Mercedes.

Натисніть для збільшення

Один з трьох найбільших автолюбителів міськради -  найбагатший депутат Микола Мирза. Представник “Солідарностіспівзасновник товариства "Кінолюкс", якому належить кінотеатр "Салют", кінозали в торговому центрі “Дніпроплаза”, співвласник “Будинку торгівлі”.

 

Визнаю, що я  автолюбитель, все це мої власні авто, які я люблю та  пересуваюсь по черзі на всіх. Три з яких Mercedes-Benz, один  Lexus, крім цього я вам ще скажу, що я є власником мотоцикла “Ява”, та нещодавно змушений був  продати ще одне авто, так як терміново знадобилися кошти, для мене це було важко, - зізнається депутат.

 

Лендлорд багатій та ресторатор Роман Дискант розповів, що має лише одне власне авто та був дуже обережним у коментарях:

 

Машины принадлежат моей семье, не буду говорить у кого из членов семьи какая марка авто.



Депутат Мирза проміняв авто на облаштування табору

Безперечним лідером серед власників нерухомості є Роман Діскант від фракції “Батьківщина”. Власник супермаркетів “Казбет”, ресторатор задекларував майже  6 тис. кв. м які використовує задля комерційної діяльності. Депутат є власником  ресторанів "Йоши", "Престо", "Оскар" та інших, серед яких є заклади як японської так і італійської кухні. А також  спеціалізованих магазинів галузі харчування. Депутат розповів, що ця нерухомість - то складова його бізнесу:

 

Всю свою сознательную жизнь я занимаюсь ресторанным и продовольственным бизнесом, недвижимость увеличивается, разрастаются кв. м,  являющиеся основой моей трудовой деятельности, - сказав Дискант.


Депутат від фракції “Солідарності” Микола Мирза має майже 1000 кв м, для відбудови старого колишнього дитячого табору “Орлятко”. Для відбудови території, депутат продав власне авто:

 

Приміщення табору були у занедбаному стані, були відсутні вода і  каналізація, я їх зараз повністю відбудовую. На сьогоднішній день табір отримав нову назву “Загірська січ”, щоб привести все до ладу, я навіть продав свій “Merсedes 600, - прокоментував  депутат Мирза.

 

Натисніть для збільшення

Депутат Михайло Бінусов сказав, що не володіє інформацією, що до власної електронної декларації і щоб спілкуватися з цього питання, йому необхідно остаточно розібратися з власним майном.

 

Можете написать так: я не понимаю о каких 706,2 кв. метра идет речь, вот не понимаю и всё. У меня в этом году уже было два уголовных дела по поводу неправильного заполнения декларации, поэтому советую и Вам обратиться в правоохранительные органы пусть они сами занимаются моей декларацией, выясняют все, что им нужно, - говорить напідвищених тонах депутат.

 

Депутат від “Батьківщини”, голова бюджетної комісії та відомий бізнесмен Черкас Юрій Тренкін задекларував 549 кв. м:

 

Это помещение станции технического обслуживания, это мой бизнес.


 

Лідер “УКРОПу” - безхатько

Руслан Зоря, лідер "УКРОПу" не вказав у декларації житлових приміщень. Депутат пояснив, що не вважає за потрібне декларувати житло в якому проживає, поки воно не перейде до нього у  спадщину.

Натисніть для збільшення

 

Я проживаю с родителями, коммунальные услуги сам не оплачиваю, в права наследства пока не вступаю, слава богу родители живы здоровы, поэтому не посчитал нужным указывать в декларации родительское имущество, - виправдовується депутат Зоря.

 

За правилами подання е-декларацій депутат Зоря зобов’язаний був указати житло на праві користування.

Позафракційний депутат Михайло Бінусов вказав у декларації 706 кв. м нежитлових приміщень магазину “Юність”, але не задекларував жодного метра жилої площі:

 

Я холостой парень, сегодня живу у одной барышни - завтра у другой, если указывать все эти адреса, то изменения в декларацию прийдётся вносить 3 раза в год, - спокійно пояснює депутат.

 

Депутат від "УКРОПу" Артур Акопян розповів, що не знає як правильно заповнювати е-декларацію.

 

Я проживаю в общежитии, если честно, я не знал, что нужно указывать в декларации жильё, которое находится в моём пользовании без права на собственность.

 

За правилами подання е-декларації необхідно вказувати все майно, яке є не тільки на праві власності, але й у користуванні.  Тобто всі депутати, які не вказали житло, але не живуть на вулиці зробили помилки. З правилами подання можна ознайомитись на сайті Національного агенства з питань запобігання корупції.  Громадський рух ЧЕСНО проводив навчання для депутатів Черкащини тренінг, де пояснювали як заповнювати декларації.

Ще один безхатько, депутат від фракції “ВО Черкащини” Павло Карась, не вказав житло умисно, бо приховує місце свого проживання, так як вважає, що ці данні повинні бути приватними.

 

Так, в мене дійсно немає земельних ділянок та квадратних метрів жилої площі, але є місце, де я проживаю, так як це персональні дані, я їх приховав, - пояснює депутат Карась.

 

Нагадаємо, подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей  карається штрафом 42,5–51 тис. грн, громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

 

Депутат-злидень позичив півтора мільйони гривень

Найбагатший депутат  Роман Дискант займає першу сходинку рейтингу позичальників. Депутат  розповів, що позичати кошти третім особам - звична практика у приватній діяльності.

 

Я всю жизнь занимаюсь бизнесом и часто одалживаю деньги. Бывает занимаю сам, сложно комментировать  зачем. Почему люди обратились именно ко мне, я так навскидку и не помню.

 

Другий у рейтингу депутат  від  “Радикальної партії Олега Ляшка” Станіслав Лукирич, заступник директора Комунального підприємства “ЧЕЛУАШ”, не вказав у декларації жодної гривні доходу. Таким чином, він є злиднем за рівнем доходів.

Проте депутат має заощадження та позичив третім особам понад 1,6 млн грн.

Поділитись як вдалось позичати такі суми, не маючи доходу, депутат не захотів. Станіслав Лукирич протягом двох тижнів так і не вийшов на зв’язок ані телефоном, ні через мережу Фейсбук.

Натисніть для збільшення

Третій у рейтингу - депутат Максим Скорик з фракції “ВО Черкащини” . Він позичив третім особам  215 тис грн.

 

Ці гроші я позичив третій особі на лікування. Не дав, а позичив. Все, як написано в декларації, - прокоментував депутат Скорик.

 

Позафракційний безхатько Михайло Бінусов, позичив 18 мільйонів гривень, та й забув про свій борг. На запитання навіщо знадобилися такі гроші, депутат відповісти не зміг:

 

Наверное, брал под бизнес. Но мне кажется, что у меня нет такого долга. Я не могу Вам так ответить, мне нужно видеть декларацию. А вообще я не знаю и не помню.

 

Натисніть для збільшення

Багатій Микола Мирза свій борг  у 1,2 млн грн пояснює бажанням відбудувати старий табір:

 

Мені терміново знадобилися кошти для відбудови дитячого табору “Орлятко”, приміщення там дуже занедбані, власними коштами не обійтись тому я мусив їх позичити та крім цього ще продати свій Mercedes 600. Після капітального ремонту приміщень планую повертати позику.

 

Безхатько Павло Карась вже 7 років сплачує кредит, в цьому році залишилось віддати  54 тис грн.

 

Це банківська позика, яку я отримав ще в 2010 році, потрохи сплачую, планую незабаром зовсім закрити борг, - прокоментував депутат.


Але на що саме депутат позичив гроші, відповідати не захотів.

Серед боржників опинився лендлорд Володимир Гриценко. Власник майже 7 гектарів землі не зміг власноруч вирішити житлові проблеми, тому позичив гроші у батьків.

 

Так в мене є борг, в 120 тисяч гривень, грошові зобов'язання маю перед рідними. Колись мені терміново знадобилися гроші на погашення кредиту за квартиру. Позичив у батьків, на сьогодні потрохи віддаю, вони мене не кваплять, - розповів Гриценко.


Нагадаймо, Громадський рух ЧЕСНО зробив аналіз декларацій депутатів Черкаської міськради, незабаром читайте про багатіїв та злиднів Черкаської облради.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]