Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Куртєв Анатолій

Куртєв Анатолій Валентинович

Рік народження: 1975

Опис політика

Депутат Запорізької міської ради 8 скликання, колишній секретар та в.о. мера Запоріжжя (2021-2024).

У квітні 2024 року депутати Запорізької міськради проголосували за зняття Куртєва з посади секретаря та обрали замість нього колегу по фракції “Слуга народу” - Регіну Харченко, до якої також перейшли повноваження в.о. мера міста.

На передодні голосування Куртєв звертався до президента України Володимира Зеленського з пропозицією щодо утворення міської військової адміністрації, а також звинувачував голову Запорізької ОВА Івана Федорова у захопленні влади.

У 2023 році НАЗК виявило у Куртєва ознаки незаконного збагачення на 9 мільйонів гривень.Кошти виявили детективи НАБУ під час обшуків у квартирі, яку Куртєв орендував разом зі своїм помічником.

У 2022 році СБУ та НАБУ проводили обшуки у Запорізькій міській раді у справі незаконного привласнення гуманітарної допомоги посадовцями міськради. У справі фігурував і Куртєв, у якого правоохоронці проводили обшуки у квартирі.

У 2021 році депутати підтримали дострокове припинення повноважень міського голови Запоріжжя Володимира Буряка. Повноваження перейшли до секретаря міської ради Анатолія Куртєва. 

У тому ж році був обраний секретарем Запорізької міської ради. 

У 2020 році був обраний до Запорізької міської ради 8 скликання від партії “Слуга народу”

У 2015 році невдало балотувався до Запорізької міської ради, Приазовської районної ради та Запорізької обласної ради від партії "УКРОП".

З 2016 до 2021 року працював керівником Запорізького обласного бюро судово-медичної експертизи.

З 2014 до 2016 року був завідувачем “Леваневського” кладовища СКП “Запорізька ритуальна служба”.

З 2009 до 2013 року був завідувачем організаційно-методичного відділу Бюро судово-медичної експертизи управління охорони здоров’я Запорізької обласної державної адміністрації. У 2013 році став завідувачем начальника.

З 2005 до 2009 року працював лікарем та судово-медичним експертом Бюро судово-медичної експертизи.

З 2002 до 2004 року працював санітаром моргу відділу чергових судово-медичних експертів Бюро судово-медичної експертизи.

З 1995 до 1998 року працював медичним братом Запорізького обласного наркологічного диспансеру.

У 1998 році закінчив Запорізький державний медичний університет, спеціальність “педіатрія”. У 2015 році закінчив Класичний приватний університет, спеціальність “правознавство”. У 2020 році закінчив Класичний приватний університет, спеціальність “менеджмент”.

Народився 7 травня 1975 року у Запоріжжі.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу