Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Федоров Іван

Федоров Іван Сергійович

Рік народження: 1988

Характеристики політика

  • ФАРи: 2

Опис політика

Голова Запорізької ОДА/ОВА (з 2024 року), мер Мелітополя (2020-2024). Ексдепутат Запорізької облради від БПП (2015-2020), ексдепутат Мелітопольської міськради від "Партії регіонів" (2010-2015). Фігурант антикорупційних розслідувань

У лютому 2024 року призначений головою Запорізької обласної державної адміністрації (ОДА/ОВА).

Після окупації Мелітополя в березні 2022 року відмовився співпрацювати з російськими окупантами. 11 березня Федорова викрали російські військові. Наступного дня близько двох тисяч жителів міста вийшли на протест з вимогою звільнити мера. 16 березня, після кількох днів полону і катувань Федорова обміняли на дев'ятьох полонених російських солдатів-строковиків.

Після звільнення з полону президент Володимир Зеленський нагородив Федорова орденом "За мужність" III ступеня.

У 2021 році “Запорізький проєкт розслідувань” повідомляв, що фірма з оточення мера Федорова виграла тендери від обласної лікарні на ремонт поліклініки (53 млн грн) та на облаштування території (18 млн грн). 

Того ж року поліція перевіряла тендер обласної клінічної лікарні на закупівлю діагностичних послуг у ПП “Центр комп’ютерної томографії”, співвласниками якого є батьки Федорова. 

Раніше “Наші гроші” писали, що фірма з оточення Федорова отримала в оренду виробничі потужності комунального заводу у Мелітополі. 

“Українська правда” писала, що сам Федоров володів бізнесом у сфері роздрібної торгівлі та здачі в оренду нерухомості та транспортних засобів. Зокрема він значиться власником ТОВ “ІСАН” і ТОВ “ШЕРХАН-ЛЮКС".

У 2020 році Іван Федоров був обраний Мелітопольським міським головою від партії "Команда Сергія Мінька". Набрав 59,6% голосів. Також балотувався у депутати Мелітопольської міськради від тієї ж партії.

У 2019-2020 роках працював першим заступником голови Запорізької ОДА Віталія Туринка. Водночас був радником Мелітопольського міського голови Сергія Мінька з питань містобудування та архітектури.

У серпні-жовтні 2019 року обіймав посаду директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

У 2015 році був обраний депутатом Запорізької обласної ради від партії "Блок Петра Порошенка" як безпартійний. Член комісії з питань бюджету.

Під час тих же місцевих виборів також був обраний до Мелітопольської міськради від БПП, але обрав мандат депутата облради.

У 2014-2019 роках був заступником Мелітопольського міського голови Сергія Мінька з питань діяльності виконавчих органів ради.

У 2010 році обраний депутатом Мелітопольської міської ради від "Партії Регіонів" як член партії. Федоров згодом казав, що "у "Партії регіонів" були правильні гасла, але неправильні дії".

У 2010-2013 роках працював директором ПП "Центр комп'ютерної томографії", якою володіють його батьки.

З 2008 року був помічником депутата. За словами самого Федорова, у "дорослу" політику його у 2009 році запросив тодішній мер Мелітополя Дмитро Вікторович Сичов.

У 2011 році закінчив Таврійський агротехнологічний університет (магістр з економіки підприємства), у 2012 - Київський політехнічний інститут (бакалавр з менеджменту), у 2015 - Дніпропетровський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

Батько Федоров Сергій Іванович - отоларинголог у першій міській лікарні, був депутатом Мелітопольської міськради.

Народився 29 серпня 1988 року у Мелітополі.

Балотування

Посади

  • 2024-02-04 — ...
    Голова Запорізької обласної державної адміністрації
  • 2020-11-03 — ...
    Мелітопольський міський голова

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу