Політична партія "Наші"

Партія заснована: 01 вересня 2018 р.

Припинила існування: 14 червня 2022 р.

Попередні назви: ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "УКРАЇНСЬКИЙ ФОРМАТ" та інші

Опис партії

Восьмий апеляційний суд Львова 14 червня заборонив партію “Наші”, яку Мін’юст вважає проросійською.

20 березня 2022 року Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про припинення діяльності низки політичних партій. До списку потрапила і парті "Наші". Представники цієї політичної сили співпрацювали з окупаційною владою, і потапили в Реєстр ДжерZрадників від Руху ЧЕСНО.

Гібридні рекламні кампанії які, очевидно, мали конвертуватися у наступну президентську кампанію припинилися лише після заборони телеканалу “Наш” та з початком повномасштабного вторгнення Російської Федерації. Зазвичай публічний і багатослівний Мураєв після російського вторгнення зник з медійного простору. Медіа повідомляють, що політик виїхав до Росії.

Ведення рекламною кампанії через телеканал дозволяло Мураєву уникати звітування про такі витрати, а також за походження коштів. Партія на відміну від телеканалу повинна публічно звітувати про свої фінанси, чого Мураєв явно не прагнув. Наприклад, принаймні частину реклами Мураєва та партії “Наші” у 2018 році розміщувала громадська організація “Всеукраїнське об'єднання “Наші”.

Восени 2021 року від імені телеканалу по всій країні розмістили зовнішню рекламу із зображенням Мураєва та анонсом його “Формули країни” яку цей же канал і транслював. Детальніше про зміст маніфесту Мураєва можна почитати у матеріалі Ярослава Зубченка на Детекторі медіа: Ксенофобний апокаліпсис. “Формула країни” Євгенія Мураєва.

2020 року партіятакож  брала участь у місцевих виборах у складі регіональних виборчих блоків. (Блок Кернеса — Успішний ХарківДовіряй ділам тощо). У Южненській міській територіальній громаді партія отримала три місця.

На місцевих виборах 2020 року “Наші” фактично ніяк себе не проявили й виставили кандидатів лише до кількох рад на Одещині та Дніпропетровщині. У подальшому Мураєв розкручував не стільки партію, скільки себе й для цього він використовував телеканал “Наш”. На цей момент “Наш” вже змінив власника, але він і надалі працював на користь Мураєва.

 У 2019 році Мураєв також повідомив про заплановане об'єднання партій Вілкула "Опозиційний блок — Партія розвитку і миру" і "Наші". На парламентських виборах 2019 року партія приєдналася до партійного списку з партіями "Опозиційний блок — Партія миру і розвитку", "Відродження" та "Довіряй ділам". Цей список партій отримав 3,23 % голосів, не подолавши 5 % бар'єр.

Разом з тим, у самостійному плаванні Мураєв,як лідер партії був не довго. Після тривалої і досить масштабної кампанії політик зареєструвався кандидатом у президенти у 2019 році й у березні зняв свою кандидатуру на користь Олександра Вілкула. Вілкулу така послуга не дуже допомогла, той зайняв 8-ме місце й отримав 4% голосів. Разом з тим, ймовірно, саме голосів Вілкула й Мураєва забракло Юрію Бойку аби вийти до другого туру президентських виборів замість Петра Порошенка. Зняття своєї кандидатури на президентських виборах забезпечило Мураєву перше місце у списку партії “Опозиційний блок” до парламенту, в тому ж таки 2019 році.

Створення

Вже у жовтні 2018 року Мураєв буквально одночасно запускає рекламну кампанію своєї нової політичної партії “Наші” та новоствореного телеканалу “Наш”. Втім, якщо раніше Мураєв мав досвід розкрутки партії через окремі програми на контрольованому ним телеканалі, то тепер канал працював на партію навіть на рівні своєї назви та логотипу.

Політична партія постала із амбіцій Євгенія Мураєва який у політиці принаймні з 2006 року, коли вперше обрався до Харківської обласної ради від партії “Віче” (зараз “Акцент”). Після невдалої спроби попасти до парламенту у списку блоку КУЧМА в 2007 році Мураєв знову обрався до Харківської облради, але вже від Партії регіонів (2010). Від неї ж він вперше пройшов до парламенту у 2012 році (181 округ). У 2014 році Мураєв знову переміг на 181 окрузі, вже як самовисуванець. У парламенті політик приєднався до фракції Опозиційний блок. Потім у 2018 році приєднався до проєкту ОПЗЖ. 

Основний склад партії

Фото: Мухін Микола Миколайович
Мухін Микола Миколайович
Заступник Голови партії
Фото: Єлагіна Олена Герольдівна
Єлагіна Олена Герольдівна
Член Політичної Ради Партії
Фото: Сівцова Ольга Анатоліївна
Сівцова Ольга Анатоліївна
Член Політичної Ради Партії
Фото: Сумʼятіна Ірина Олександрівна
Сумʼятіна Ірина Олександрівна
Член Політичної Ради Партії

Представництво в областях

  • Обрано
  • Не обрано
  • не балотувалися