Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Попсуй Анастасія

Попсуй Анастасія Вікторівна

Попередні імена: Заблоцька Анастасія

Опис політика

У 2019 році змінила прізвище на Заблоцька. Однак восени 2020 року, напередодні місцевих виборів, вона повернулась до прізвища Попсуй.

Заблоцька (Попсуй) - депутатка Ірпінської міськради (Київщина). На офіційних заходах 2020 року Попсуй була представлена як радниця премє’р-міністра. Однак дана інформація виявилась не правдивою, політикиня не працювала і не призначалась радницею.

31 жовтня 2019 року депутати звільнили Попсуй з посади секретаря міськради. Відповідно вона припинила свою роботу і як в.о. Голови мера Ірпеня. Дану посаду обійняв її партійний соратник Андрій Літвінов. Секретаркою міськради Попсуй обрали 2018 року, коли мер Володимир Карплюк  пішов у відставку

Її кандидатуру на секретаря відголосували після акції під прокуратурою Київської області у січні 2018 року. Тоді депутати “Нових облич” вийшли на захист Карплюка, якому оголосили підозри. Попсуй прикувала себе до турнікетів прокуратури наручниками та влаштувала танці. Позачергові вибори голови Ірпеня парламент не міг призначити, бо Попсуй не подавала документи на профільний комітет ВРУ.

При цьому чиновниця знаходила час на поїздки за кордон, зокрема за бюджетні кошти. Так на поїздку в Чикаго з бюджету було витрачено 120 000 грн. В той час, як в селищі Коцюбинське, де медицину та освіту фінансує бюджет Ірпеня, закрили стаціонар через брак бюджетних коштів.

Попсуй брала участь у телепроекті "Нові лідери" на ICTV.Вона хотіла створити школу геніїв. Учасниця зняла свою кандидатуру з проекту, в якому всі учасники обов'язково мали проходити детектор брехні. Як секретар ради Попсуй могла реалізувати побудову нової школи в регіоні. Але цього зроблено не було. За її головування замість 3 перших класів одна зі шкіл вимушено набрала 11

Разом з тим, Попсуй провела сесію напередодні Нового 2019 року. Сесія тривала 7 хвилин, однак, на ній прийняли Генплан, який передбачає розподіл та забудову рекреаційних зон Ірпеня. На засідання громаду не пускали тітушки і з лайкою силою гнали їх з зали. Аналогічні перепони створили навіть нардепам, які намагалися розібратися у ситуації. Згодом прокуратура викликала чиновницю на допит щодо цієї справи.

Попсуй, перебуваючи на посаді, подалася як волонтера на проект "Євромайдан SOS". Після звернень громади та журналістів, які повідомили, що вона не є волонтером і порушує правила конкурсу, її кандидатуру зняли. Політикиня позиціонувала себе як волонтерку та очолювала “Фонд громади Приірпіння”, останній під час майдану нібито збирав кошти для допомоги родинам майданівців. Після подій на майдані три народні депутати Володимир Ар’єв, Олександр Бригінець та Леонід Ємець зверталися до керівника МВС Арсена Авакова, аби правоохоронці розслідували діяльність “Фонду громади Приірпіння”.

Під час перебування Попсуй на посаді секретаря, Громадський рух ЧЕСНО фіксував порушення закону "Про доступ до публічної інформації". Ірпінська рада ігнорувала запити руху ЧЕСНО з проханням надати інформацію щодо відвідуваності депутатів. Таким чином громада позбавлена можливості дізнатися, хто з депутатів порушив критеріїї доброчесності і є прогульником.

Восени 2019 року триває судове засідання у справі щодо притягнення Попсуй до адмінвідповідальності за те, що вона як в.о. Ірпінського міського голови не подбала про розміщення офіційних документів на сайті ради. Першу інстанцію Попсуй програла.

Окрім того, під час президентських виборів 2019 року рух ЧЕСНО зафіксував в Ірпінській міській раді, де на той час в.о. Голови була саме Попсуй, агітаційну поліграфію за Петра Порошенка. Це - порушення законодавства, яке створює нерівні умови агітації для кандидатів і є використанням адмінресурсу. 

Раніше, під час моніторингу декларацій, рух ЧЕСНО встановив, що доходи депутатки були нижчими за прожитковий мінімум. Разом з тим вона дозволила собі придбати авто Honda CRV 2007 року випуску, котре згідно з вказаною вартістю становило лише 30 000 грн. Така дія могли бути зроблена з метою мінімізації оподаткування. 

У 2019 році журналісти помітили, що Попсуй пересувається містом на лімузині, який КП "Ірпіньводоканал" придбало за майже 900 000 грн. "Українські новини" повідомляють, що рішення передати авто КП у користування чиновниці, яка має власне авто, було прийняте депутатською більшістю на сесії.

У 2015 році обралась до Ірпінської міської ради від партії "Нові обличчя".

Дівоче прізвище Анастасії Заблоцької (а до того Попсуй) - Бєлобрюхова.

Балотування

Робота помічником для:

Верховна Рада 8, На громадських засадах

Посади

  • 2018-08-03 — 2019-10-31
    В.о. Ірпінського міського голови
  • 2018-01-15 — 2019-10-31
    Секретар Ірпінської міської ради

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу