Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Денисенко Юрій

Денисенко Юрій Олександрович

Опис політика

На парламентських виборах 2019 року був спостерігачем від ГО “Адвокат” Правозахисна група” на Київщині (96 округ).

У червні 2019 році очолив партію “Патріотичний рух”, яка одразу ж була переіменована у “Єдину громаду”. Партія на місцевих виборах в 2015 році брала участь у виборах лише на Київщині у Сквирському районі, що може свідчити про технічну природу партії й відсутність реального партбудівництва. Як повідомив Рух ЧЕСНО депутат Сквирської ради, тоді політсила називалася “Патріотичний рух” і була в розпорядженні у “Народного фронту”. 

На початку 2017 року очолив осередок “Нових облич” в Бучі, звідки сам родом. А наприкінці року році був призначений заступником голови Київської облдержадміністрації. Про те, що чиновник обійматиме цю посаду журналісти писали задовго до проведення конкурсу, що може свідчити про попередні домовленості. На цій посаді політик не пробув і року. Після того, як Петро Порошенко призначив нового голову ОДА, Денисенко пішов з посади. 

До того працював секретарем Ірпінської міськради. Його обрали на посаду 2015 року як депутата від більшості - “Нових облич”. Цю партію очолює кошній мер Ірпеня фігурант антикорупційних розслідувань Володимир Карплюк

Депутати Ірпінської ради скаржилися неодноразово на те, що не можуть отримати відповіді на свої звернення. Представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини повідомив, що щодо Денисенка складено низку адмінпротоколів. Чиновника штрафували 4 рази.

У раді попереднього скликання, куди Денисенко потрапив в 2010 році від “Фронту змін” йому теж вдалося обійняти посаду секретаря. Це сталося після Революції Гідності. Спершу Карплюк звинувачував Денисенка в протизаконних діях, коли політик намагався скинути з посади секретаря та в.о. міського голови  “свободівця” Богдана Мельничука. Але коли Карплюка обрали мером в 2014 році він сам успішно пролобіював призначення Денисенка на посаду секретаря ради.

Громадський рух ЧЕСНО надсилав через сайт “Доступ до правди” до Ірпінської ради щодо відвідуваності депутатів, аби донести до виборців інформацію, чи якісно політики виконують представницьку функцію. На запити Руху ЧЕСНО секретар Ірпінської ради Денисенко не надавав відповіді. 

У 2014 році Денисенка звинуватили в тому, що він разом із депутатом Ірпінської міськради Ярославом Місяцем поїхав до Харкова шукати підставних осіб для оформлення ділянок. Місяця згодом оголосили у розшук і таки затримали разом із нардепом Ігорем Мосійчуком.

На президентських виборах 2014 року повний тезка Юрія Денисенка значиться на сайті ЦВК членом ТВК на Київщині (96 округ) від кандидата Петра Порошенка.

На початку 2013 року Денисенка виключили з Фронту змін за те, що голосував разом з Партією регіонів у Ірпінській міській раді щодо дерибанних рішень.

У 2012 році повний тезка Юрія Денисенка на сайті ЦВК значиться членом ОВК від партії “Єдиний центр” на Київщині (95 округ). Тоді він працював в адвокатському об’єднанні “НСМ правові послуги”.

У 2010 році став депутатом Ірпінської міськради від “Фронту змін.” На той час він працював директором ТОВ “Дека Консалтинг”. 

 

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу